- Boka der livet til Harry forandrer seg mest

Under ei uka til lansering av Nesbøs tiende Hole-bok.

BOK RETT RUNDT HJØRNET:  6. juni lanseres den tiende boka om politietterforskeren Harry Hole. 

Foto: Agnete Brun / Dagbladet
BOK RETT RUNDT HJØRNET: 6. juni lanseres den tiende boka om politietterforskeren Harry Hole. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Landets mest populære forfatter er bokaktuell igjen. 6. juni lanseres den tiende boka om Harry Hole, «Politi». Hele våren har små infodrypp kommet om innholdet, og til de to bokklubbmagasinene Krimklubben og Bestselger er forfatteren blitt intervjuet.

Til Krimklubben forteller Nesbø at Harry tar konsekvensen av det som har skjedd. Nå prøver han å leve slik han tidligere ikke har fått til, og søker lykke i stedet for selvpining:

- Ting er på plass, men han er en skadet mann. Det gjør kanskje sitt til at han i «Politi» klarer å holde de løftene han ga i «Gjenferd». Vi så kimen til det i forrige bok, i «Politi» skjer det i praksis. Det er nok den boka der livet til Harry forandrer seg mest. Han er på mange måter blitt en kastrert hankatt, men klarer å smile av seg selv, sier Nesbø til bladet.

- To bøker Interessen for Nesbøs bøker er enorm, og allerede rett over nyttår var det mulig å bestille boka som kom et halvt år seinere gjennom Bokklubben. En måned før lanseringen var allerede titusen «Politi»-eksemplarer solgt.

Det var i slutten av oktober i fjor at Nesbø selv avslørte tittelen på sin tiende bok om etterforskeren Hole til Dagbladet.

- Boka heter «Politi». Den handler om politifolk, som er funnet drept på gamle åsteder de selv har vært med på å etterforske uoppklarte drap på, for flere år siden, sa Nesbø til Dagbladet da.

BESTSELGER-KLUBBEN:  Intervju med Nesbø i siste utgave. Faksimile: Bestselger-klubben
BESTSELGER-KLUBBEN: Intervju med Nesbø i siste utgave. Faksimile: Bestselger-klubben Vis mer

Til Bestselgerklubben forteller Nesbø om Harrys kjærlighet til Rakel, og at han endelig har innsett at hun er hans livs store kjærlighet. Forfatteren beskriver Hole som et følelsesmenneske, og sier at Rakel og Harry er tvillingsjeler.

Det kommer også fram i Krimklubben-bladet at «Gjenferd», som kom i 2011, og «Politi», som kommer nå, var planlagt som én bok, men at forfatteren etterhvert innså at det var to ulike historier.

Di Derre-antologi I begynnelsen av mai publiserte Dagbladet et utdrag fra den kommende boka, og der kommer det fram at «Politi» er dedisert til Nesbøs bror, som døde i februar, 51 år gammel:

«Til Knut Nesbø,
fotballspiller, gitarist,
kompis, bror»

I slutten av april ble det klart at tv-serien «Okkupert» har fått 9,7 millioner kroner i produksjonsstøtte av Norsk filminstitutt (NFI). Nesbø står for originalideen til serien, som skal utspille seg i et Norge under russisk okkupasjon i nær framtid.

Ifølge pressemeldingen fra NFI skal serien sendes i ti episoder på NRK, og opptakene begynner vinteren 2014. Planlagt sendestart er høsten samme år.

KRIM-KLUBBEN:  Intervju med Jo Nesbø i siste medlemsblad av Krimklubbem. Faksimile: Krimklubben
KRIM-KLUBBEN: Intervju med Jo Nesbø i siste medlemsblad av Krimklubbem. Faksimile: Krimklubben Vis mer

Om framtida til forfatteren, står det følgende i Krimklubben:

- Jeg skal stort sett gjøre det jeg kan litt om, svarer han på spørsmålet om hva som skjer framover. Han holder på med en pilot til en tv-serie med et nytt univers, men ingenting er sikkert. Det som er sikkert er at det kommer en antologi med De Derre i løpet av kort tid.

Storstilt lansering Den forestående boklanseringen av «Politi» blir storstilt med konsert på Rockefeller. Harry Hole-band (eller The Yum Yums-som de kaller seg til daglig) og venner, blant dem Lars Lillo Stenberg, spiller opp på kvelden den 5. juni og utover natta til den 6. juni.

Dessuten vil Tanum på Karl Johan holde nattåpent fra klokken 00:01 den 6. juni hvor det blir mulig å kjøpe et rykende ferskt eksemplar av «Politi».

SNART LANSERING:  Natt til 6. juni blir det mulig å kjøpe Jo Nesbøs kommende roman Politi.
SNART LANSERING: Natt til 6. juni blir det mulig å kjøpe Jo Nesbøs kommende roman Politi. Vis mer