<strong>NY DOKUMENTAR:</strong> Bjørn Olav Jahr har skrevet bok om Baneheia-drapene, og mener Viggo Kristiansen har blitt utsatt for et justismord. Foto: Tomm W. Kristiansen
NY DOKUMENTAR: Bjørn Olav Jahr har skrevet bok om Baneheia-drapene, og mener Viggo Kristiansen har blitt utsatt for et justismord. Foto: Tomm W. Kristiansen Vis mer

Anmeldelse: Bjørn Olav Jahr, Drapene i Baneheia

Boka «Drapene i Baneheia» klarer ikke å bevise påstanden om Norges største justismord

Skildrer grusomheter så detaljert at det er grunn til å spørre hva hensikten er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dokumentarkrim er krevende, men Bjørn Olav Jahr har tidligere vist at han mestrer sjangeren. Nå er han ute med «Drapene i Baneheia». Den er langt mer problematisk.

Kraftige påstander

Drapene i Baneheia 19. mai 2000 rystet hele Norge. To jenter på badetur forsvant og ble funnet drept og misbrukt. Noen måneder senere ble to menn arrestert og siktet. Jan Helge Andersen fikk rollen som den passive som diltet etter den aktive pådriveren Viggo Kristiansen. Først i byretten og senere i lagmannsretten ble Kristiansen dømt til 21 år, mens Andersen fikk straffen skjerpet fra 17 til 19 år. Senere har advokat Sigurd Klomsæt forsøkt å få saken gjenopptatt fordi Kristiansen skal være uskyldig dømt.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer