STORFILM: Bare et par år etter forrige filmatisering av Jungelboken, kommer «Mowgli: Legend of the Jungle» på kino og Netflix. Men ifølge regissør Andy Serkis er det en mørkere verden vi møter i denne filmen. Foto: NTB scanpix
STORFILM: Bare et par år etter forrige filmatisering av Jungelboken, kommer «Mowgli: Legend of the Jungle» på kino og Netflix. Men ifølge regissør Andy Serkis er det en mørkere verden vi møter i denne filmen. Foto: NTB scanpixVis mer

«Mowgli: Legend of the Jungle»

- Boka er dystrere enn filmen vår

«Mowgli»-regissør Andy Serkis vil ikke høre snakk om at den nye, stjernespekkede «Jungelboka»-filmateriseringen er blitt for dyster.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

LONDON (Dagbladet): «Dark» er ordet som går igjen i engelskspråklige anmeldelser av strømmeaktuelle «Mowgli: Legend of the Jungle». Kritikere har festet seg ved hvordan blodet spruter, og hvordan en av skikkelsene ender sine dager som utstoppet jakttrofé.

Men selv ikke betraktet som en familiefilm vil regissør Andy Serkis (54) være med på at tolkningen hans er spesielt dyster.

- Den er ikke mørk – den er intens, presiserer han når Dagbladet treffer ham i hjembyen London foran strømmepremieren fredag.

- Vi ville ikke ha en sånn idyllisk spesialeffekt-jungel uten insekter. Vi ville ha døende trær, ekte vegetasjon og dyr med arr, sånn at du får følelsen av at den er like brutal som vakker. Jeg tror problemet er at folk sammenlikner med animasjonsfilmen fra 1967. De glemmer at boka er dystrere enn filmen vi har laget, legger han til.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn