Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

«Mowgli: Legend of the Jungle»

- Boka er dystrere enn filmen vår

«Mowgli»-regissør Andy Serkis vil ikke høre snakk om at den nye, stjernespekkede «Jungelboka»-filmateriseringen er blitt for dyster.

STORFILM: Bare et par år etter forrige filmatisering av Jungelboken, kommer «Mowgli: Legend of the Jungle» på kino og Netflix. Men ifølge regissør Andy Serkis er det en mørkere verden vi møter i denne filmen. Foto: NTB scanpix
STORFILM: Bare et par år etter forrige filmatisering av Jungelboken, kommer «Mowgli: Legend of the Jungle» på kino og Netflix. Men ifølge regissør Andy Serkis er det en mørkere verden vi møter i denne filmen. Foto: NTB scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): «Dark» er ordet som går igjen i engelskspråklige anmeldelser av strømmeaktuelle «Mowgli: Legend of the Jungle». Kritikere har festet seg ved hvordan blodet spruter, og hvordan en av skikkelsene ender sine dager som utstoppet jakttrofé.

Men selv ikke betraktet som en familiefilm vil regissør Andy Serkis (54) være med på at tolkningen hans er spesielt dyster.

- Den er ikke mørk – den er intens, presiserer han når Dagbladet treffer ham i hjembyen London foran strømmepremieren fredag.

- Vi ville ikke ha en sånn idyllisk spesialeffekt-jungel uten insekter. Vi ville ha døende trær, ekte vegetasjon og dyr med arr, sånn at du får følelsen av at den er like brutal som vakker. Jeg tror problemet er at folk sammenlikner med animasjonsfilmen fra 1967. De glemmer at boka er dystrere enn filmen vi har laget, legger han til.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?