- Boka fortjener ikke mediegalskapen

Anmelderne lunkne til J.K. Rowlings første bok på fem år.

ENORM OPPMERKSOMHET:  I dag lanseres J.K. Rowlings første roman for voksne, 'The Casual Vacany'. Den har vært godt beskyttet, og i dag kommer de første anmeldelsene. Foto: Franziska Kraufmann / NTB Scanpix
ENORM OPPMERKSOMHET: I dag lanseres J.K. Rowlings første roman for voksne, 'The Casual Vacany'. Den har vært godt beskyttet, og i dag kommer de første anmeldelsene. Foto: Franziska Kraufmann / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble J.K. Rowlings (47) første roman for voksne lansert. Forventningene har vært skyhøye til forfatteren som skapte fenomenet Harry Potter.

Hemmelighetskremmeriet har også vært enormt, og de få anmelderne i verden som har fått lese boka, har vært underlagt strenge sikkerhetstiltak.

Datoen er nå kommet, og de første anmeldelsene er på vei ut. Men det er ikke en ren hyllest til forfatteren som har solgt svimlende 450 millioner bøker.

- «The Casual Vacancy» er ikke bare skuffende, den er også kjedelig, skriver New York Times' anmelder Michiko Kakutani.

- Banning og sex I hjemlandet Storbritannia er kritikerne noe mer positive, selv om applausen ikke står i taket.

- Det føles som forfatteren har utløst all banning og sex som hun har måtte holde seg borte fra siden «Harry Potter og de vises stein» ble utgitt i 1997, skiver Allison Pearson i The Telegraph.

Hun forstår ikke hvorfor Rowling har brudt med trolldommen for en så «ujevn og opprivende bok». Likevel trekker hun fram at Rowling beskriver veldig godt, og at hun har «magiske krefter» til akkurat det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer