Boka han skrev til sønnen blir film

Cormac McCarthys «The Road».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I januar starter innspillingen av «The Road», filmen som skal bygges på Cormac McCarthys Pulitzerpris-vinnende roman «The Road» fra i fjor. Det melder New York Times.

Ingen avtaler er undertegnet, men Viggo Mortensen skal være aktuell som faren som vandrer hvileløst sammen med sin sønn gjennom et katastroferammet Amerika, der alt er lagt øde og snøen som faller er grå.

McCarthy, nå 74 år gammel og småbarnsfar, fikk ideen til «The Road» under en reise med sønnen til El Paso, Texas. Midt på natta ble faren stående og se ut av vinduet.

- Ingenting rørte seg, men jeg kunne høre toget, og jeg fikk et bilde av hvordan byen kunne komme til å se ut om 50-100 år. Jeg så for meg bål på fjellet og alt som var lagt øde og jeg tenkte på den lille gutten min. Jeg skrev ned noen sider og det var det. Fire år senere våknet jeg en morgen i Irland og fant ut at dette ikke bare var to sider i en notatbok, det var en bok, og den handlet om den mannen og den lille gutten, har han fortalt i et sjeldent intervju.

8. februar 2008, en måned etter filmarbeidet starter på «The Road», har Coen-brødrenes filmatisering av McCarthy-romanen «No Country For Old Men» fra 2005 norsk première.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer