Boka han skrev til sønnen blir film

Cormac McCarthys «The Road».

(Dagbladet.no): I januar starter innspillingen av «The Road», filmen som skal bygges på Cormac McCarthys Pulitzerpris-vinnende roman «The Road» fra i fjor. Det melder New York Times.

Ingen avtaler er undertegnet, men Viggo Mortensen skal være aktuell som faren som vandrer hvileløst sammen med sin sønn gjennom et katastroferammet Amerika, der alt er lagt øde og snøen som faller er grå.

McCarthy, nå 74 år gammel og småbarnsfar, fikk ideen til «The Road» under en reise med sønnen til El Paso, Texas. Midt på natta ble faren stående og se ut av vinduet.

- Ingenting rørte seg, men jeg kunne høre toget, og jeg fikk et bilde av hvordan byen kunne komme til å se ut om 50-100 år. Jeg så for meg bål på fjellet og alt som var lagt øde og jeg tenkte på den lille gutten min. Jeg skrev ned noen sider og det var det. Fire år senere våknet jeg en morgen i Irland og fant ut at dette ikke bare var to sider i en notatbok, det var en bok, og den handlet om den mannen og den lille gutten, har han fortalt i et sjeldent intervju.

8. februar 2008, en måned etter filmarbeidet starter på «The Road», har Coen-brødrenes filmatisering av McCarthy-romanen «No Country For Old Men» fra 2005 norsk première.

Filmen ble presentert på filmfestivalen i Cannes i år, der Javier Bardem - i rollen som grusomme Chigurh - ble «Hollywoods nye favorittpsykopat».

- Vi har nok laget vår mest voldelige film til nå. Vi ville gjerne være lojale overfor Cormac McCarthys bok, noe vi håper å ha klart rimelig bra, har regissør, produsent og manusforfatter Ethan Coen sagt

«The Road» blir den tredje av Cormac McCarthys bøker som filmatiseres, etter at «All the Pretty Horses» som første prosjekt ble film i 2000.

«THE ROAD» BLIR FILM: Romanen har også gitt Cormac McCarthy Pulitzerprisen. Vinduets redaktør Henrik Langeland har lest mye McCarthy i det siste: - Jeg blir bare mer og mer imponert, sier han. Foto: AP/ALFRED A. KNOPF/DEREK SHAPTON/SCANPIX
«THE ROAD» BLIR FILM: Romanen har også gitt Cormac McCarthy Pulitzerprisen. Vinduets redaktør Henrik Langeland har lest mye McCarthy i det siste: - Jeg blir bare mer og mer imponert, sier han. Foto: AP/ALFRED A. KNOPF/DEREK SHAPTON/SCANPIX Vis mer

LES OGSÅ:

MØRK HOVEDROLLE: Viggo Mortensen er aktuell i hovedrollen i filmatiseringen av «The Road». Her under Toronto International Film Festival in Toronto i september.