Boka hennes ble blogget til topps på bestselgerlista

Imponerende og lett kaotisk fantasyepos.

UTE MED OPPFØLGER: Kristine Tofte er en av få norske forfattere som skriver fantasy for voksne. Nå er hun ute med bok to i fantasyserien «Song for Eirabu». 
Foto: Lars Eivind Bones
UTE MED OPPFØLGER: Kristine Tofte er en av få norske forfattere som skriver fantasy for voksne. Nå er hun ute med bok to i fantasyserien «Song for Eirabu». Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Det er sjelden jeg har fått så mye bloggkjeft som etterat jeg anmeldte Kristine Toftes debutroman «Slaget om Vigrid». Det var første del i voksen-fantasyen «Song for Eirabu». Anmeldelsen var ikke negativ — tvert om - men jeg kom til å uttrykke et visst forbehold til sjangeren. Samt at jeg mente boka ikke akkurat var lett tilgjengelig.       

Nå foreligger andre og siste del av fortellingen, som allerede før den kom ut, lå øverst på bestselgerlisten til Haugen nettbokhandel. Det som følge av en nettkampanje, der lesere ble oppfordret til å kjøpe boka, for å vise at det finnes et marked for såkalt voksen-fantasy.  

Tre sterke søstre Det storslått anlagte dramaet handler om tre sterke søstre: Femten år gamle Ragna, «blotsverdbæreren». Den et år yngre Berghitte, som blir keiserinne da hun giftes bort til keiseren av Eirabu. Og endelig offerbarnet Runa, som har vokst opp langt i Djurinns fjell, og gått i lære hos Herduegfyrsten Donna Roka, «gammal som tida sjølv». Denne kvinnelige «treenigheten» er avlet frem av den eldste volven og den eldste Guden, og forutbestemt til å oppfylle en gammel spådom om verdens undergang.   

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer