<strong>FORFATTER:</strong> Vigdis Hjorth er forfatter og står bak den kritikerroste «Arv og miljø», som bidro til å sette den såkalte «virkelighetslitteraturen» på dagsorden i fjor høst. Nå har søsteren Helga Hjorth skrevet og gitt ut boka «Fri vilje» som et slags motsvar til Vigdis' «Arv og miljø». Foto: Jørn H Moen
FORFATTER: Vigdis Hjorth er forfatter og står bak den kritikerroste «Arv og miljø», som bidro til å sette den såkalte «virkelighetslitteraturen» på dagsorden i fjor høst. Nå har søsteren Helga Hjorth skrevet og gitt ut boka «Fri vilje» som et slags motsvar til Vigdis' «Arv og miljø». Foto: Jørn H Moen Vis mer

Helga Hjorth og Vigdis Hjorth

- Boka høres ut som et hevnprosjekt, mener forfatter

- Den nye boka vil komme til å redusere betydningen av «Arv og miljø» som litteratur, sier litteraturprofessor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Vigdis Hjorths søster Helga Hjorth ga i går ut boka «Fri vilje». Boka er et slags motsvar til søsterens kritikerroste «Arv og miljø», skriver Aftenposten.

I boka skriver Helga Hjorth om en familie som opplever å bli brukt som levende modeller for en roman.

- Jeg klarte ikke å sitte stille og se på den versjonen av min familie som avtegnet seg i «Arv og miljø». Romanen var så tett på virkeligheten at deler av våre omgivelser begynte å forholde seg til den, sier Helga Hjorth til Dagbladet.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer