BOK OM SELVMORDET: Olav Gunnar Ballo mener en personlighetstest fra Scientologikirken var den utløsende årsaken til at datteren Kaja (20) tok sitt eget liv. Foto: LARS EIVIND BONES
BOK OM SELVMORDET: Olav Gunnar Ballo mener en personlighetstest fra Scientologikirken var den utløsende årsaken til at datteren Kaja (20) tok sitt eget liv. Foto: LARS EIVIND BONESVis mer

Boka om datterens selvmord ble bestselger

Olav Gunnar Ballo vil hjelpe andre.

||| Boka «Kaja 1998-2008» går nemlig rett inn på andreplass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for generell litteratur i uke 17.

- Jeg håper historien om Kaja kan hjelpe andre, og hindre at noen må gjennom det samme som oss, sa Ballo til Magasinet da boka ble lansert.

Skylder på testen
29. mars 2008 fikk han vite at datteren Kaja hadde tatt sitt eget liv i Nice. Få timer før hadde hun tatt en omfattende personlighetstest i Scientologikirken.

Ballo-familien mener at datterens selvmord skyldes den knusende dommen hun fikk i personlighetstesten.

- Jeg kan ikke finne et annet svar enn at den direkte utløsende årsaken til at Kaja tok sitt eget liv, er møtet med scientologene, sa Ballo.

Legen og stortingspolitikeren skrev bok om tapet, for å bearbeide sorgen, og for at datteren Oda på femten måneder skulle få muligheten til å bli kjent med storesøsteren sin.

Kristen og homo
Tredjeplassen på den generelle bestselgerlisten inntas også av en personlig historie. I boka «Betre død enn homofil? Å være kristen og homo» forteller Arnfinn Nordbø hvordan det var å komme ut av skapet i bedehusmiljø. Han hadde tidligere sentrale verv i Misjonssambandet, men etter at han fortalte om legningen sin mistet han både jobben og gamle venner.

- Mor og far har sagt at det ville vært lettere om jeg var død enn homofil. Da ville jeg komme til himmelen. Det var veldig tøft å høre, sa Nordbø til Dagbladet for to uker siden.

Nordbø gjør, i likhet med Ballo, sin debut på bestselgerlisten denne uka.

Slanking for gutta
Førsteplassen på listen over kupper imidlertid Kim Bjørnqvist og Finn Bjelke som har ligget to uker på bestselgerstatistikken med den humoristiske slankeboka «Gutta på kur».

Cecilia Samartins suksessroman «Drømmehjerte» ligger på førsteplass på lista over mest solgt skjønnlitteratur. På lista ligger også Tegneserietegnerne Frode Øverli og Lise Myhre.


Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (100 av 136 butikker), Notabene (124 butikker), Norli (68 butikker), Fri Bokhandel (19 av 147 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.

LES OGSÅ: Les ukas bokanmeldelser
Dagbladet.no/litteratur