Anmeldelse: Bodil Stenseth, Quislings ran

Boka om «Quislings ran» er en uvanlig begivenhet

Bodil Stenseth dokumenterer historien om Villa Grande med grundighet og innsikt.

BURSDAG: Vidkun Quisling feirer sin 55 års fødselsdag på Gimle i 1942, sammen med blant andre kona Maria og tyske gjester. Foto: NTB SCANPIX
BURSDAG: Vidkun Quisling feirer sin 55 års fødselsdag på Gimle i 1942, sammen med blant andre kona Maria og tyske gjester. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Historikeren og forfatteren Bodil Stenseth har tidligere skrevet interessante bøker om tilsynelatende trivielle temaer, som en bygård på Majorstuen og en gate i Oslo. Men den dramatiske og omfangsrike beretningen om Villa Grande på Bygdøy tilhører en annen divisjon. Forfatteren selv uttrykker det unike i bokas epilog:

«Det er kun èn gang i livet at man som historiker kommer over en slik type kildemateriale som Villa Grande og okkupasjonstiden.»

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer