Boka om Sjonkel Rolf er utsolgt

Trond Kirkvaags biografi nummer én på Boklista.

(Dagbladet.no): I «Kom ikke nærmere. Jeg og far» skriver Trond Kirkvaag om det problematiske forholdet til faren Rolf Kirkvaag. Boka skulle opprinnelig lanseres i september, men etter stor forhåndsinteresse ble lanseringen framskyndet.

Nå, en drøy uke etter lanseringen, er boka nummer én på boklista for generell litteratur, og førsteopplaget på 5000 eksemplarer er utsolgt.

Et nytt opplag på 8000 eksemplarer er imidlertid allerede på vei til bokhandlene, opplyser Rasa Ziburkute i forlaget NRK Aktivum til Dagbladet.no.

God uke for Langeland

«I boka framstår Rolf Kirkvaag som uinteressert, autoritær, på sitt verste tyrannisk - blottet for evne til empati og kjærlighet,» skriver Dagbladets anmelder Kåre Bulie.

Han mener Trond Kirkvaag har skrevet en kjendisbok det er verdt å lese, og her kan du lese hva andre bokanmeldere mener om boka.

Henrik Langeland er eneste nykommer på lista for skjønnlitteratur med romanen «Francis Meyers lidenskap». Etter en heidundranes lanseringsfest forrige mandag, der en rekke kjendiser dramatiserte scener fra manuset, går boka inn på sjetteplass.

Langeland opplevde eventyrlig salgssuksess med sin gjennombruddsroman «Wonderboy», med et samlet opplag på 110 000 eksemplarer. I fjor var imidlertid Langelands bokinntekter på mer beskjedne 110 399 kroner og 70 øre, ifølge Klassekampen.

VAR VOLDELIG: Rolf Kirkvaag var som «Sjonkel Rolf» en person norske barn følte godhet overfor. Overfor sine egne barn var han imidlertid truende.
VAR VOLDELIG: Rolf Kirkvaag var som «Sjonkel Rolf» en person norske barn følte godhet overfor. Overfor sine egne barn var han imidlertid truende. Vis mer

Tiltrekkes av studine

Det er riktig nok ikke verst, men i år kan altså pipa igjen få en mer klingende låt: «Francis Meyers lidenskap» har et samlet opplag på 37 500 eksemplarer, hvorav 15 000 er sendt norske bokhandler, mens resten går via bokklubb.

Romanen handler om litteraturprofessor Meyer som tiltrekkes av studinen Nadia. Boka inneholder også funnet av et 300 år gammelt Petter Dass-manuskript, og utgis således tidsriktig nok i året som markerer at det er 300 år siden dikterpresten Petter Dass døde, 60 år gammel.

- Den mest helstøpte og spennende norske underholdningsromanen jeg har lest, skriver Dagbladets anmelder Terje Thorsen om «Francis Meyers lidenskap».

HAR SKREVET OM FAREN: Trond Kirkvaag.
HELE VEIEN TIL BANKEN: Henrik Langeland kan smile.