Boka om sorgen selger best

Espen Olafsen vil den skal være en ressurs i sorgen. Boklista.

(Dagbladet.no): Den tidligere Lyn-treneren Espen Olafsens bok «Hva skal vi med stjerner nå?» går rett til topps på lista for generell litteratur.

Boka handler om livet etter at Olafsen mistet kona og datteren i tsunamien i romjula 2004, og hvordan han har bygget seg opp igjen etterpå.

- Jeg er ingen sorgekspert, men jeg håper vår fortelling kan være til hjelp for andre som opplever store rystelser i livet, at jeg kan gi dem tro på at de er sin egen viktigste ressurs i sorgen. Hvis dette bare var egenterapi, ville jeg lagt arkene i skuffen, sa Olafsen til A-Magasinet i september.

Kari Breirems bok «På ba-hr bakke», om de dramatiske månedene i BA-HR fra oktober 2002 til februar 2003, tar plassen bak Olafsens bok på en liste som ser store forandringer.

Biografien «Å vera i livet» om Halldis Moren Vesaas, ført i pennen av sønnen Olav Vesaas, debuterer på lista, plassen over Bjørn Eidsvåg-biografien av Randi Berge Svendsen.

De nye krimromanene fra Anne Holt og Tom Egeland - «1222» og «Paktens voktere» - inntar boklista for skjønnlitteratur. Det samme gjør Frode Gryttens noveller i «Rom ved havet, rom i byen» og Erlend Loes roman «Muleum».

På pocketlista er det bare to nye titler. De er begge serieromaner, nærmere bestemt «Sønnavind 20: Mor hjertegod» av Frid Ingulstad og «Farsarven 9: Ny horisont».

Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (100 av 136 butikker), Notabene (124 butikker), Norli (68 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.

LES OGSÅ:

SKREV BOK OM SORGEN: Espen Olafsen var Lyn-trener da han mistet kona og datteren under tsunamien i rom jula 2004. Nå er boka han har skrevet sammen med presten Per Arne Dahl her.