Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bokas tittel fikk forfatteren til å sende en lammekotelett ut i rommet

Måtte vente fem måneder på å få den tilbake.

(Dagbladet): Det er mange forfattere som kjemper om den samme oppmerksomheten, men Nikesh Shukla fant definitivt en måte å bli sett på.

Han ga i sommer ut boka «Meatspace», eller «Kjøttrommet» som en norsk oversetter sikkert ville kalt den. «Meatspace» er det folk som lever livene sine på nettet kaller det virkelige livet.

Ordet fikk Shuklas tanker til å løpe løpsk, og så dukket den uunngåelige idéen opp:

- Jeg tenkte det ville vært morsomt å ta ordet helt bokstavelig. Og sende litt kjøtt ut i rommet, skriver han på Vice.

Skulle «juksa litt» Som sagt så gjort. Shukla og bestekompisen skaffet tillatelse fra luftfartsmyndighetene, hentet en lammekotelett fra favorittrestauranten i London og kjørte til Cotswolds utenfor byen. Der sendte de lammekoteletten, fortsatt spiddet på en gaffel, opp i en værballong sammen med et gopro-kamera.

De hadde regnet ut hvor koteletten skulle lande. Etter å ha funnet den skulle de «juksa litt», og filme en liten sketsj med en fersk kotelett fra en kjølebag.

Slik gikk det ikke. GPSen knelte, og koteletten forsvant.

I stedet ventet et fem måneder langt «mareritt» for å få kjøttstykket med tilbehør tilbake.

Kontaktet politiet Etter en måned ble det nemlig funnet av en bonde, som kontaktet en av organisatorene bak markedsføringsstuntet. Han avtalte tre ganger å møte gjengen, men møtte aldri opp, skriver Independent.

Håpet syntes ute, men til slutt tok bonden igjen kontakt med dem. Denne gangen via politiet. Han fikk en annen bonde til å møte gutta, som endelig fikk igjen eiendelene sine.

De ble svært overrasket da de fant 100 minutter med opptak, som viser lammekoteletten på sin ferd omlag 31 kilometer ut i stratosfæren.

Resultatet ble sannsynligvis tidenes mest speisa promofilm for ei bok.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling