Bokbadet får nye bademestere

Bokklubben har funnet Anne Grosvolds etterfølgere.

(Dagbladet.no): Det er tydeligvis vanskelig å stupe etter Anne Grosvold. For når Bokbadet går i gang igjen om to uker, blir det ikke med én, men hele fem bademestere.

De fem skal ikke lede Bokbadet samtidig, men avveksle hverandre.

Det nye bademestrene burde likevel ikke ha problemer med å følge opp Grosvolds suksess, for det er en imponerende rekke kultur-svømmere som bokklubben har rekruttert.

Bokbad med Duckert

De fem er:

- Åsne Seierstad, forfatter og journalist

- Bente E. Engesland, sjefsredaktør i KK og tidligere politisk redaktør i NRK

- Cathrine Sandnes, kulturredaktør i Dagsavisen

- Aslak Sira Myhre, Leder i Foreningen !Les

- Dagbladets kulturredaktør Hege Duckert

- Jeg synes det er spennende med det levende møtet med litteratur, at det er blitt så populært, sier en begeistret Hege Duckert.

- Det er full sal på Rockefeller og folk sitter og hører på litterære dybdeintervjuer i en time, det er flott, fortsetter hun, - å være bademester på Bokbadet er en fin måte å delta i den offentlige samtalen på.

Førstemann ut er Åsne Seierstad, som skal intervjue Tore Renberg, aktuell med romanen Kompani Orheim og Anne B. Ragde, som er aktuell med romanen
Eremittkrepsene
.

Web-tv

De som vil følge det litterære dypdykket, men ikke har anledning til å være tilstede på Rockefeller, kan klikke seg inn på nettsidene til Bokklubben og følge badet direkte på web-tv. Første sending er onsdag 31. august klokka 20.

NY BADEMESTER: Hege Duckert, Dagbladets egen kulturredaktør, er en av fem nye bademestre når Bokbadet starter opp igjen til høsten.