Bokbrenneren

Den norske poeten Bertrand Besigyes debut i 1993 kom som et smell. Så ble det stille. Nå skriver han på en roman, som skal syde av meget farlig erotikk, som han sier. Han har fortsatt sterke meninger - og stor tro på sitt eget talent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg gikk under jorda for å få arbeidsro. Men nå er jeg klar igjen. Folk burde ha store forventninger til den romanen jeg skriver på nå. Til meg burde de ha det! sier han med fast blikk.

Han skammer seg ikke over å skryte av seg selv, snarere berømmer han seg selv for det unorske i det. Han sammenlikner seg med Mohammed Ali, som skrøt av seg selv, og nettopp derfor klarte å bli den beste.

Bertrand Besigye er lei av den norske middelmådigheten. I et tv-program om den norske folkesjela som kommer til høsten, deltar han med sterke uttalelser om fjøsnissementaliteten han mener rår her.

- Det må renses opp i norsk kulturliv. Det burde arrangeres bokbål hvor man brant opp flommen av middelmådig norsk litteratur, sier han.

Så gjenstår det å se om romanen han skriver på smeller hardere enn diktsamlingen fra 1993 gjorde.

- Det var langtlivsdyktig det jeg gjorde den gangen, sier han.

Men diktsamlingen min var som å sprette en champagnekork. Nå kommer selve måltidet, sier han.

Den første tida etter at den bejublede diktsamlingen kom ut, skjedde det svært mye rundt Besigye. Samlingen solgte så mye at den ble trykt opp i pocketutgave, han fikk Tarjei Vesaas' debutantpris for 1994, opptrådte på tv og i utallige intervjuer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer