Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bøkene folk egentlig ville ha

Disse titlene gikk best i romjula.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I Dagbladets papirutgave i dag står lista over bøkene som solgte best i uka før jul. Under ser du lista over bøkene som solgte best i romjula.

Her ser vi faktisk en del bevegelse på listetoppene som lenge har vært nesten like stabile som prisene på melk.

Vil ha Wassmo

Vi vet at Eli Hagens biografi var på byttetoppen i romjula, sammen med de andre bestselgerne «Hjem» av Anne Karin Elstad og «Pondus 0-6» av Frode Øverli.

Boklista for den siste uka i 2006 tyder på at folk byttet julegavebøkene til Herbjørg Wassmos traffickingroman «Et glass melk, takk». Boka skyter opp til andreplass etter å ha ligget på 13. plass før jul.

To hakk bak Wassmo følger Christopher Paolinis «Den eldste».

Også Tove Nilsens «Sommer 2005», Edvard Hoems «Mors og fars historie» og Toril Brekkes historiske «Drømmen om Amerika» solgte mye i romjula, etter å ha vært ute av eller lengre ned på lista for skjønnlitteratur.

Koking og krig

Ingrid Espelid Hovig debuterte som forfatter på begynnelsen av 1970-tallet. Etter det har hun utgitt over 50 kokebøker.

EN KLASSIKER: Ingrid Espelid Hovig, her i 1979, har gjort stor lykke som landets tv-kokk. Hennes rutete kokebok er stadig på moten, 20 år etter at den kom ut første gang. Foto: ODD H. ANTHONSEN
EN KLASSIKER: Ingrid Espelid Hovig, her i 1979, har gjort stor lykke som landets tv-kokk. Hennes rutete kokebok er stadig på moten, 20 år etter at den kom ut første gang. Foto: ODD H. ANTHONSEN Vis mer

Hennes største klassiker er «Den rutete kokeboken». Boka som kom i ny utgave i fjor, gjorde et markant hopp i romjula, opp til femteplass på lista for generell litteratur.

Tor Bomann-Larsens tredjebind om Haakon og Maud kom inn igjen blant de 15 mest populære titlene her, sammen med «Nazistene» av Laurence Rees og Alf R. Jacobsens krigsbok fra nordområdene «Nikkel, jern og blod».

Se boklista fra fjorårets siste uke:

POPULÆR: Folk byttet julegavebøkene sine til «Et glass melk, takk» av Herbjørg Wassmo i romjula.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!