KRITIKERYNDLING: Skuespillerne i «Foxcatcher» har blitt hyllet av pressen siden premieren under Filmfestivalen i Cannes. En av dem er Channing Tatum, som ble skadet i arbeidet med rollen som verdensmester i bryting. - Men jeg er noe av en masochist. Jeg tenker at hvis det gjør vondt, så blir det sikkert bra, sier han til Dagbladet. Foto: Scanpix / AFP / Bertrand Langlois.
KRITIKERYNDLING: Skuespillerne i «Foxcatcher» har blitt hyllet av pressen siden premieren under Filmfestivalen i Cannes. En av dem er Channing Tatum, som ble skadet i arbeidet med rollen som verdensmester i bryting. - Men jeg er noe av en masochist. Jeg tenker at hvis det gjør vondt, så blir det sikkert bra, sier han til Dagbladet. Foto: Scanpix / AFP / Bertrand Langlois.Vis mer

- Bøkene hans er så tykke!

Men Channing Tatum (34) forteller Dagbladet at han fremdeles vil filmatisere Jo Nesbøs siste roman.

CANNES (Dagbladet): Skuespiller Channing Tatum (34) gjester Filmfestivalen i Cannes med «Foxcatcher», dramafilmen der han spiller tidligere verdensmester i bryting Mark Schultz. Men til Dagbladet forteller han at han fremdeles ønsker å regissere filmversjonen av Jo Nesbøs siste roman, «Sønnen».

- Men jeg har ikke fått helt grep om historien ennå. Bøkene hans er så tykke. Plottet er veldig komplisert. Det er vanskelig å få det innenfor en ramme på nitti minutter. Men vi jobber med saken, sier Tatum, som bare har lest «Sønnen» av Nesbø-romanene.

Brakk hånden
I forbindelse med «Foxcatcher», som foreløpig er en av de mest kritikerroste filmene i Cannes, måtte han lære seg å bryte. Det gikk hardt utover kroppen. 

- Jeg er noe av en masochist, sier Tatum.

- Knærne mine er ute av lage ennå, og jeg brakk hånden under trening. Men jeg tenker at hvis det gjør vondt, betyr det at det blir bra, sier han.

- Å lære meg å bryte er det vanskeligste jeg har gjort. Det er en desperat sport. Du angriper alltid, og får aldri hvile. Og du må være smart for å klare det.

Samtidig synes Channing de beste øyeblikkene er når rollefigurenhans er helt i ro.

- Han er en person med mye smerte i seg, i det virkelige liv og i filmen. Han er sånn en stor masse av en mann, men emosjonelt er han som et korthus. Han er så skjør, som et Fabergé-egg. Ett nålestikk, så faller alt fra hverandre. Det er veldig interessant.

- Ikke morsom
For det var ikke bare kroppslig «Foxcatcher» gjorde vondt. Filmen forteller den sanne historien om hvordan Schultz og storebroren Dave (Mark Ruffalo) ble tatt under vingene til en mentalt syk milliardær (Steve Carell) som til sist drepte storebroren.

- Denne filmen var ikke morsom å gjøre. Jeg var lettet da det var over, sier Tatum.

Han har mange tanker om forholdet mellom brødrene i filmen, der en urolig lillebror strever med at storebroren er mer utadvendt og populær.

- Mark var både olympisk mester og verdensmester i bryting. Men det hadde broren vært også. Og alt Mark var, ble tilskrevet at han var Dave Schultz' lillebror. Det er en kime av sannhet i det. Men Mark var en uendelig mye mer begavet idrettsutøver. Men Dave var innadvendt, og klarte ikke å få kontakt med andre på den måten Dave klarte. Jeg tror skyggen fra storebroren kvalte Mark. Han ville bare bli sett og akseptert for den han var.

Passet på av søsteren
Kanskje var det derfor Mark Schultz ga etter da rikmannen John DuPont, som snart la tegn på mental sykdom for dagen, tilbød ham å sponse ham.

- DuPont kom inn på et interessant tidspunkt og kastet lys over ham. Han fikk Mark til å føle at han var storartet som han var, ikke som Daves lillebror.

Tatum har selv vokst opp i et tett søskenforhold.

- Søsteren min er seks år eldre. Hun oppdro meg delvis, men jeg følte aldri at jeg stod i skyggen av henne. I gata var det litt sånn at hvis jeg havnet i slagsmål, kunne jeg si: Bare vent til jeg sier dette til søsteren min. Hun var tøff, og hun passet på meg, så den biten kjenner jeg igjen. Men jeg tror aldri det har vært noen jeg har elsket som jeg også har følt at jeg konkurrerte med.

Livet som far
For ett år siden fikk Tatum en liten datter.

- Jeg er fremdeles inne i den tåka som er det første året, sier Tatum. 

- Iblant føler jeg meg som en assistent, som rekker frem bleier og tåteflasker. Men så sier hun «Pappa», eller noe som ligner, og så er jeg helt solgt. 

Han tror ikke han kommer til å lage tre filmer på rad lenger, slik han gjorde før.

- Bare jeg er borte i seks dager, er det som om hun ikke kjenner meg igjen. Det er tøft, men det er jo bare livet. Samtidig var det å bli far vakrere enn jeg noen sinne kunne forestille meg. Før dreide verden seg rundt meg. Så plutselig kom det noe som var mye viktigere.

MOT TRAGEDIEN: Komiker Steve Carell er nær ugjenkjennelig i rollen som milliardæren som blir drapsmann, mens Channing Tatum spiller bokseren han tar under sine vinger i «Foxcatcher».
MOT TRAGEDIEN: Komiker Steve Carell er nær ugjenkjennelig i rollen som milliardæren som blir drapsmann, mens Channing Tatum spiller bokseren han tar under sine vinger i «Foxcatcher». Vis mer