Bøkene hans skal bli film eller tv-serie

Nå slutter Jørn Lier Horst i politiet og blir forfatter på heltid.

BOKAKTUELL: Krimforfatten Jørn Lier Horst ute med den nye boka «Hulemannen» denne uka. Han innrømmer at livet som forfatter trolig vil bli ensomt til tider, men utelukker ikke en retur som politietterforsker i fremtida. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
BOKAKTUELL: Krimforfatten Jørn Lier Horst ute med den nye boka «Hulemannen» denne uka. Han innrømmer at livet som forfatter trolig vil bli ensomt til tider, men utelukker ikke en retur som politietterforsker i fremtida. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les anmeldelse av «Hulemannen» her.(Dagbladet): Samtidig som Jørn Lier Horst (43) slipper den niende boka i William Wisting-serien, leverer han også inn sine nøkler og sitt politiskilt til Larvik politistasjon. I løpet av den 19 år lange karrieren i politiet har Horst sett drapsmenn i øynene, farlige biljakter, skuddveksling, frustrasjon og ensomhet. Sistnevnte er også et tema i den nye krimboka hans «Hulemannen», som slippes i løpet av uka.

- Ensomhet er nok noe jeg kommer til å føle på når jeg blir forfatter på heltid. Det jeg husker best er sakene som aldri ble løst. De søvnløse nettene, hvor man tenker på ting som kunne vært gjort annerledes, sier Jørn Lier Horst til Dagbladet.

- Virkelighetsnær Denne gangen får hovedpersonen i boka, Wisting, hendene fulle med en seriemorder, mens journalistdattera hans driver med et graveprosjekt på en mann som ingen kjenner.

- Det handler om en mann som blir funnet død framfor sitt flimrende fjernsyn i sin egen stue. Han har ligget der i fire måneder uten at noen har savnet ham. Inspirasjonen er hentet fra min jobb i politiet, og dette er dessverre noe jeg har opplevd flere ganger, sier Horst og legger til med et smil:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer