Bøkenes herre

- Jeg tror konene våre bare er glade til at vi får klemt ut noen mentale kviser, flirer Finn Bjelke. Kvinnefrustrasjoner er et sentralt tema når han og kollega Yan Friis fra Herreavdelingen gir ut bok til høsten.

Ingen skulle tro at Finn Bjelke (40) og Yan Friis (47) er godt gift, men det er de altså. Frykt for sine respektive fruers vrede har gjort at de ikke har signert kapitlene i boken.

- Noe er løgn, noe er sannhet, men ingen får vite hva som er hva, smiler Bjelke lurt.

Vil ha råner

Bjelke er forskrekket over at kvinner ikke faller for menn som oppfører seg galant.

- Av en eller annen sinnssyk grunn vil de ha rånere. Jeg tror jeg kan telle på én hånd de gangene Yan og jeg har kommet i snakk med damer på bar. Men kommer det en råne fra Fredrikstad i kelnerjakke og spør: «Skal vi pule?», da går det rett i boks.
Bjelke og Friis' bok kom i stand da Gyldendal kontaktet dem for å få bearbeidet en amerikansk mannebok til norsk. - Da kunne vi like gjerne skrive den selv, sa vi med vår sedvanlige arroganse, og dreit i den amerikanske, sier Bjelke.

GGG

Deretter bestemte herrene seg for å gjenopplive den gamle GGG-serien.

- Gyldendals Gode Guttebøker, det var greier! Vår bok heter Gyldendals Gode Gutteguide. Vi ser det absurde i alt og tar for oss temaer som håndverkere, hypokondere, orgasmefaking, pliktsex, de årene vi var homofile...- Var dere homofile?
- Vi trodde i alle fall det. Yan var forelsket i Fred Anton Maier, jeg i T-Rex.
De uforløste frustrasjonene gjør at duoen allerede har bok nummer to på beddingen. Gyldendal vet det bare ikke ennå.
- De får jo vite det nå, humrer Bjelke.

NÅ OGSÅ FORFATTER: - Skriv at Yan Friis hjalp en gammel dame over veien da bildet ble tatt, sier Finn Bjelke. Sannheten er at Friis er i Thailand. Men til høsten kommer Herreavdelingens elleville ledere med bok. Om herrer. Boka er illustrert av Frode Øverli.