- Bøker må være der folk er

Utlånsfavoritter og lokale kjentfolk om biblioteket i Levanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anne B. Ragde, forfatter og utlånsfavoritt ved Levanger folkebibliotek: — Bøkene skal være der folk er, og når det handler om bibliotek, er tilgjengelighet alfa og omega. I Norge er vi så heldige at vi har en innkjøpsordning som gjør at bøkene finnes, og jeg er tilhenger av bibliotekfilialer fra bokbuss og oppover. Det kunne også godt vært tenkt litt nytt, for eksempel med små bibliotekfilialer i tilknytning til lokale nærbutikker. Selv har jeg alltid brukt biblioteket. Jeg elsker bibliotek!

Ingar Sletten Kolloen, forfatter og utlånsfavoritt ved Levanger folkebibliotek: — For meg står det helt klart at bibliotekene må være der folk er. Jeg er fryktelig skeptisk til sentraliseringa, det blir ikke bedre bibliotek, bare færre bibliotek av det. Nedbygginga av bibliotekvesenet er en av de store kulturtragediene i Norge i dag. Ingen andre steder enn på bibliotek får du gratis tilgang til bøker, og når antallet bibliotek senkes dramatisk, betyr det at færre mennesker får adgang til bibliotek. Og det rammer ofte dem som trenger det mest og som er i livsfaser der de har behov for bibliotek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer