DYRE MEMOARER: I en bokhandel i Tvedestrand selges Carl I. Hagens memoarer for den nette sum av fem tusen norske kroner.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
DYRE MEMOARER: I en bokhandel i Tvedestrand selges Carl I. Hagens memoarer for den nette sum av fem tusen norske kroner.  Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Bokhandel selger Carl I. Hagens memoarer for fem tusen kroner slik at «ingen» skal kjøpe boka

 - Det blir litt det samme som noen ekstreme religioner som brenner de bøkene de ikke liker, sier Hagen.

(Dagbladet): Bokhandelen «Bjørndahls bokmølle» i Tvedestrand gjorde noe litt utenom det vanlige da de fikk inn et eksemplar av Carl I. Hagens politiske memoarer «Ærlig Talt».

Selges for fem tusen kroner

«Vi har fått inn et eksemplar av memoarene til tidligere FrP-formann Carl I. Hagen. Mannen som i disse dager støtter kandidaturet til Donald Trump i USA.

Vi ønsker ikke at noen skal lese memoarene til en slik politisk leder, og i stedet for å kaste boken har vi satt prisen til kr. 5.000,- Det vil nok forhindre de fleste fra å kjøpe boka.» skriver bokhandelen på sin facebookside. Om noen tross den høye prisen vil kjøpe boka, lover bokhandelen av pengene uavkortet vil gå til «Refugees Welcome to Aust-Agder».

Gjermund Orrego Bjørndahl driver bokhandelen som selger Carl I. Hagens memoarer til den nette pris av fem tusen kroner.

Han forteller at han har blitt bombardert av kommentarer på Facebook etter at bokhandelen la ut melding om prisen på memoarene.

- Mange kommenterer og de fleste synes dette er morsom måte å markere et politisk standpunkt på. Jeg kunne ikke bare selge denne boka på vanlig måte etter de ekstreme holdningene som Carl I. Hagen fremmer ved å offentlig gå ut og støtte Donald Trump sitt presidentkandidatur, sier Bjørndahl.

Bokhandelsjefen forteller at hvis folk reagerer på at de sensurerer boka til Hagen ved å sette opp prisen, så kan han betrygge med at de selger biografien til Siv Jensen til vanlig pris.

- Det var bare at akkurat denne boka måtte jeg gjøre noe med etter Hagens uttalelser i riksmedia, sier Bjørndahl.

På spørsmål om han tror boka kommer til å bli solgt, er ikke bokhandlersjefen like sikker.

- Vi har bare hatt boka i butikken siden i går, så det er ikke så lett å si, men jeg tror vel ikke akkurat at den kommer til å bli solgt for fem tusen norske kroner, sier han og legger til:

- Vi kan jo håpe at noen ønsker å støtte «Refugees Welcome» som gjør en fantastisk jobb.

- Skal ha ros for oppfinnsomheten

Tidligere FrP-formann Carl I. Hagen sier til Dagbladet at han også synes bokstuntet var et morsomt politisk stunt.

- Men det er jo åpenlyst at det er gjort av noen som ikke ønsker å ha riktig informasjon. Det blir litt det samme som noen ekstreme religioner som brenner de bøkene de ikke liker, sier Hagen og referer til at både islamismen, kommunismen og nazismen har forbudt bøker de «ikke liker».

- Jeg som er en ytringsfrihetens mann har sagt at jeg ikke er enig i alt det Donald Trump står for eller har sagt, men veldig mange er i dag hjernevasket av venstrestilte norske aviser som bare fremmer usannheter, sier Hagen og legger til:

- Ingen av de to presidentkandidatene er ideelle, men i valget mellom disse to, og i håp om at han kan forandre en del ting til det bedre, støtter jeg Donald Trump.

Hagen selv har også mindre tro på at boka hans kan bli solgt for fem tusen kroner.

- Men han skal ha ros for oppfinnsomheten, han som har gjort dette. Det som derimot hadde vært ekstremt morsomt hadde vært hvis noen som ser det politisk symbolske med boka, hadde kjøpt den, og ikke latt seg hjernevaske som resten, sier Hagen.