Bokhandleren saksøker Åsne Seierstad

- Nå kommer hovedsaken.

SAKSØKES: Bokhandler Shah Mohammad Rais saksøker Åsne Seierstad. 
Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
SAKSØKES: Bokhandler Shah Mohammad Rais saksøker Åsne Seierstad. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Shah Mohammad Rais saksøker Åsne Seierstad og forlaget Cappelen Damm for boka «Bokhandleren i Kabul». Det skriver Nettavisen.

Boka, som kom ut i 2003, har vært tema for flere runder i retten tidligere. Men da var det Rais' kone, Suraia Rais, som saksøkte Seierstad. Hun vant fram i tingretten, men tapte i lagmannsretten, og Høyesterett avviste anken.

Bokhandleren og familien klarte ikke å stille med den påkrevde økonomiske sikkerheten på 800 000 kroner, da de forsøkte seg på et nytt søksmål i.

Konkrete forhold Rais' advokat Per Danielsen tror kravet til sikkerhet blir lavere denne gangen.

- Det vil bli lavere, siden det sist gang var hele familien som sto som saksøkere og søksmålet gjaldt hele boken. Denne gangen er det bare Shah Mohammad Rais som saksøker og det dreier seg om to helt konkrete forhold, sier han til NRK.no.

Det nye søksmålet gjelder omtalen av Rais på side 21 og 186 i boka.

- Nå kommer hovedsaken - Shah Mohammad Rais fikk aldri prøvet sin sak for retten. Det som utspilte seg tidligere var kun forspillet til hans sak. Det var en prøvesten. Nå kommer hovedsaken, sier Danielsen til NRK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer