Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bokhandlerkjede bøtelagt for å ha solgt giftige leker

Bokhandlerkjeden Norli Libris har fått en bot på 400.000 kroner for å ha solgt barneleker med ulovlig høyt innhold av et giftig stoff.

FOTO: NTB Scanpix
FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I perioden oktober 2014 til mars 2015, solgte bokhandlerkjeden anheng til den populære leken «loombands». Anhengene inneholdt ulovlig høye konsentrasjoner av det giftige ftalatet DEHP, ifølge VG.

– Ftalatet DEHP, som ble funnet i produktet, kan i for store mengder skade forplantningsevnen og gi fosterskader, sier førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland i Økokrim.

I tillegg til boten, får kjeden inndratt 49.296 kroner for varene de omsatte.

– Det er en svært kjedelig sak som vi tar veldig alvorlig. Vi har vedtatt og akseptert boten, selv om vi mener den er streng, sier kategori- og markedsdirektør Kim-Are Andersen i Norli Libris AS.

Han forteller at det for de aktuelle produktene i forkant av kjøpet var innhentet testrapporter som tilsa at produktene var lovlige, men at rapportene ikke var fullstendige.

– Vi innskjerpet rutinene umiddelbart etter hendelsen, sier han.

NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!