Bokhandlerprisen går til en forfatter som har peishylla full fra før

Gjengangere på lista.

GJENGANGER: Jo Nesbø har fått Bokhandlerprisen to ganger før, sist i 2007 (bildet). Nå er han nominert igjen, sammen med en rekke andre tungvektere. Foto: SCANPIX
GJENGANGER: Jo Nesbø har fått Bokhandlerprisen to ganger før, sist i 2007 (bildet). Nå er han nominert igjen, sammen med en rekke andre tungvektere. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les artikkel om årets nominerte til Bokhandlerprisen her.

Bokhandlerprisen er en av de aller viktigste prisene en norsk forfatter kan få. Ikke målt i prestisje, men i betydning for salget. En bokhandlerprisvinner er garantert anbefalinger og kremplassering i butikken i lang tid framover.

Derfor lå fjorårsvinneren Jan-Erik Fjell i toppen av bestselgerlista i over et halvt år etter at han fikk prisen - til tross for at han var et fullstendig ubeskrevet blad inntil i fjor høst.

Nettopp derfor er det trist at årets pris vil gå til en som har peishylla full fra før av. Bokhandlerforeningen skriver i pressemeldingen at årets nominasjonsliste «tyder på et godt utvalg». For meg virker det forbløffende smalt. Hvor er barnebøkene? Sakprosaen? Damene? Diktene? Novellene? Og aller viktigst: Hvor er de ukjente navnene?

Lista tydeliggjør at det har vært en bokhøst full av tungvektere: Jo Nesbø, Jan Kjærstad, Gert Nygårdshaug, Tomas Espedal. Men ikke bare det, vel?

Gunn Marit Nisja fra Juritzen forlag er den eneste debutanten som er representert. Hun skiller seg klart ut i bunken av tidligere prisvinnere og - nominerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer