Bokhandlerprisen 2016

Bokhandlerprisen til Vigdis Hjorth

Forfatteren Vigdis Hjorth får årets Bokhandlerpris for sin kritikerroste roman «Arv og miljø». Hjorth sier det er utrolig verdifullt å få en slik anerkjennelse.

VINNER: Vigdis Hjorth ble tildelt bokhandlerprisen for romanen «Arv og miljø» Foto: Linda Næsfeldt
VINNER: Vigdis Hjorth ble tildelt bokhandlerprisen for romanen «Arv og miljø» Foto: Linda Næsfeldt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ansatte i bokhandler over hele landet har stemt fram boka som sin favoritt i sjangeren norsk skjønn- og generell litteratur. Hjorth gjengjelder hyllesten:

– Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke alle som arbeider i norsk bokhandel. Som forfatter er det utrolig verdifullt å få denne anerkjennelsen. Dette oppleves stort, og jeg er svært takknemlig. Vi er heldige i Norge som har så kompetente og leseglade bokhandlere.

Prisen ble overrakt av kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) på Litteraturhuset i Oslo tirsdag.

Oppgjør

Romanen, et klassisk arveoppgjør som ender med familiedrama i stor stil, ble en umiddelbar bestselger i høst. Førsteopplaget på 15.000 forsvant ut av hyllene i bokhandlene og forlaget Cappelen Damm måtte hastetrykke nytt opplag – og deretter et tredje opplag.

Utgivelsen utløste noen heftige debatter, blant annet om forholdet mellom fiksjon og virkelighet i skjønnlitteratur. I en debatt på Litteraturhuset i Oslo i oktober uttalte Hjorth seg om dette, ifølge Aftenposten :

– Man kommer aldri utenom seg selv og sine erfaringer, like lite som man kommer utenom alfabetet når man skriver. Hvis et menneske i en science fiction-roman skriver om et menneske som er sint, og det er troverdig, så er det fordi forfatteren har erfaring og vet noe om det å bli sint.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer