Bokhøsten kommer med et stjernelag

Leseglade nordmenn kan allerede begynne å glede seg til høsten: Anne Holt, Lars Saabye Christensen, Erlend Loe, Ingvar Ambjørnsen og Roy Jacobsen er noen av forfatterne som kommer med nye bøker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Anne Holt holder nå på med innspurten på sin nye kriminalroman «Det som er mitt» . Denne gangen møter vi ikke Hanne Wilhelmsen, men en ny kvinnelig - ikke-lesbisk - hovedperson. Boka blir hovedbok i Bokklubben Nye Bøker i juli. I oktober blir Lars Saabye Christensens «Halvbroren» hovedbok i den samme bokklubben. «Halvbroren» handler om forholdet mellom Barnum og halvbroren Fred. Romanen spenner over flere generasjoner, og mye av handlingen utspiller seg i og rundt Kirkeveien i Oslo. Storebror Freds gjennomgangsreplikk er: «Skal jeg drepe faren din for deg, Barnum».

Erlend Loe skriver på siste del av «Fakta om Finland» . En roman om en ung mann som får jobb ved den finske ambassaden og må skrive en brosjyre om Finland for å fremme turistnæringen. Antakelig har flere enn finnene noe å glede seg til.

Psykologisk litteratur

Ingvar Ambjørnsens «Dukken i taket» sies å være en psykologisk roman som ligger tett opp til spenningsromanen. For første gang har Ambjørnsen her en kvinnelig hovedperson. Hun er voksen og fraskilt og vender tilbake til sin barndoms ferieby. Hevn står sentralt i fortellingen. «Dukken i taket» blir hovedbok i Bokklubben i september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer