Bokhøsten med nye stemmer

Høsten 1998 vil kanskje bli det året da den nye generasjon forfattere for alvor viser ansikt. De foreløpige forlagslistene røper at det er et generasjonsskifte på gang i det norske skjønnlitterære landskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De yngre dominerer listene denne høsten. Ved siden av Erik Fosnes Hansen er Tore Renberg igjen aktuell, nå med romanen «Renselse», Markus Midré og Lars Ramslie ønsker oss «Alt godt», Ramslie kommer i tillegg med roman. Elin Brodin sier «Farvel Babylon», og Beate Grimsrud er aktuell med «Å smyge seg forbi en øks». Fjorårets sommerdebattant, Vidar Kvalshaug , har skrevet romanen «Nesten som på film», den mangfoldige Arne Berggren har funnet «Webers lov», mens Runo Isaksen kommer med «Ren». B. Andreas Bull-Hansen har skrevet fantasy-boka «Brans reise», og den kritikerroste novelleforfatteren Odd W. Suren debuterer med roman.

Ellers kommer Erlend Loe med en ny oversettelse av Hal Sirowitz, forfatteren bak «Sa mor».

Mest spenning knytter det seg kanskje til debutantene. Fra Aschehoug kommer Christopher Grøndahl med «Den sjette søvn», novellisten Bjarte Breiteig med «Fantom-smerter» og dramadebutanten a.i.s. Lygre forteller om «Mamma og meg og menn». På Stenersen forlag kommer Øystein Ruud med «Hanok» og i tillegg til Linn Ullmann debuterer Vagant-medarbeider Pål Nordheim på Tiden. Nykommere på Samlaget er Tom Stalsberg med «United - lyriske feilpasninger», Arild Rein med «Hundedagane» og Olaug Nilssen med «Innestengd i udyr». Samlaget har også en debutant som tidligere har skrevet 35 romaner, «kiosklitteraturens» dronning, May Grethe Lerum .

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer