Bokhylla

Hva har Endre Ruset i bokhylla?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

ENDRE RUSET (født 1981) debuterte i 2001 med diktsamlingen «Ribbeinas vingespenn», som han mottok strålende anmeldelser for. Lyrikeren studerer nå i Bergen, og har tidligere vært elev ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Ruset er i vinter aktuell med sin andre diktsamling med tittelen «Kims lek».

Her er hans fem bokvalg:

Torgeir Schjerven: «En nåde uten mål» (Gyldendal norsk forlag) -  Et høydepunkt fra en av våre fremste samtidslyrikere. Det er med begeistring Schjerven vender blikket mot verdens store og små bestanddeler. Diktene hans er uhyre inkluderende både når det gjelder innhold, stil og toneleier.

Biblioteket Gasspedal -  Dette er egentlig ikke ei bok, men et lite bibliotek. For dem som ønsker å lese noe av det mest spennende som skjer i den litterære undergrunnen. Biblioteket Gasspedal utgir en rekke nye titler denne måneden: hjemlig, skandinavisk, samt en gjendiktning av Peter Waterhouse ved Arild Vange.

John Ashbery: «Chinese Whispers» (Carcanet) -  Diktene hans treffer leseren med overveldende kraft. Ashberys radius er imponerende. Han makter å skrive inn elementer i diktene sine på en måte som jeg ikke trodde var mulig. I «Chinese Whispers» er han ikke minst en stor humorist! Likte du Espen Stuelands «Å si om seg selv», er dette stedet å fortsette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer