Bokmandag

Ved Akerselvas bredd leser Tidens forfattere fra sine egne tekster. Til glede for de litteratursultne.

Det ropes, skravles og bestilles en mandagskveld på Blå. Så blir det plutselig stille. På scenen står Tidens forfattere og blunker uvant mot det sterke lyset. Rundt bordene bli stemningen andektig. Publikum tar en mandagspause og befinner seg i et grenseland mellom litteratur og klubb.

Med jevne mellomrom presenterer Tiden forlag forfatterne sine ved å la dem lese høyt på Blå. Sist gang var det forlagets debutanter som måtte til pers. Nå er det Mirjam Kristensen, Tore Renberg og Kristine Næss som skal ta hånd om mikrofonen.

Kristensen har nettopp vunnet Tarjei Vesaas Debutanpris 2000 for boka «Dagene Er Gjennomsiktige». Tore Renberg debuterte i 1996 med «Sovende Floke» og har siden gitt ut tre romaner, tre bøker for barn og én bok med kortere prosa. Kristine Næss, som har gitt ut diktboka «Obladi» og romanen «Sonja», sitter for tida i det litterære tidsskriftet Vinduets redaksjon.

Gjest hos Tiden i kveld er John Erik Riley og Perculator. Riley er Næss sin medredaktør, og forfatter. Den siste boka hans, «Vandrehistorier» fra 1999, vakte oppsikt og forferdelse ved å ta opp temaet vold på finurlige måter. Perculator er Oslo-bandet som lager avslappende musikk i den funky gata. Chill out-plata «Sergeant Major» inneholder samples, feite grooves og sær vokal.

Les mer om forfatterne på Tidens sider, eller besøk Dagbladet.no: Mirjam Kristensen, Tore Renberg og John Erik Riley.