Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bokstavelig Preus

Anne Grete Preus (44) er aktuell med det bokstavelige og personlige albumet «Alfabet». I kveld kan du høre henne på Rockefeller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har gått fem år siden du kom med ditt forrige album, «Vrimmel». Hva har skjedd siden sist?

- Jeg har turnert mye. Men fra 1989 fant jeg ut at nå ville jeg ikke lage noe nytt. I stedet for å kjøre på videre ville jeg finne ut av hvorfor jeg skrev, og hvor jeg ville gå nå. Ønsket var ikke å la den ene plata avløse den andre. Sangene skulle heller komme innenfra. Og det føler jeg mitt nye album «Alfabet» gjør.

- Litt om albumet «Alfabet»?

- Albumet tilhører ikke en enkelt sjanger. De 12 sangene er varierte. Det heter «Alfabet» først og fremst fordi det er et fint ord, det sier noe om en begynnelse og det sier noe om en vei å gå. Tittelsporet handler om å skape sitt eget liv, det er min tanke med sangene.

- I morgen spiller du på Rockefeller, hvordan er det å spille for Oslo-publikummet?

- Generelt er publikummet i Norge entusiastisk, og det er mange musikkinteresserte i landet. Rockefeller som sted er helt fantastisk. Klubben er liten nok til å være intim og tett, og trøkket fra publikum er der alltid. Publikum ser godt og hører godt. Her kan alle aldere og alle typer mennesker føle seg hjemme, noe som faller i smak hos mitt publikum. Og ikke minst: stedet passer meg. Jeg ser fram til kvelden.

Hele Norges coronakart