GRUSOMT SYN: Det var et grusomt syn som møtte meg. I bestemors Stressless med strikketøyet i fanget satt en diger rosin med redde øyne, skriver Tuftebarten. Foto: Scanpix / Mary Evans Picture
GRUSOMT SYN: Det var et grusomt syn som møtte meg. I bestemors Stressless med strikketøyet i fanget satt en diger rosin med redde øyne, skriver Tuftebarten. Foto: Scanpix / Mary Evans PictureVis mer

Bøler Frp inviterte bestemor med på seniortur til Kanariøyene. Det gikk ikke som planlagt

Den store seniortur-bløffen.

Blogg

Det er Arbeiderpartiet som gjelder for bestemor. En gang var hun Hanna Kvanmo-supporter, og stemte SV på 80-tallet. Men nå stemmer hun Ap, mest for å hedre bestefar. På den måten slipper hun å legge blomster på graven hele tiden, sier hun.

Og nettopp fordi hun har et rødt hjerte prøvde jeg å fortelle henne at seniortur med det lokale FrP-laget ikke var innafor. Men hun hørte ikke etter. Turene er rimelige og man får følge hele veien ned til Fuerteventura. Det er en god deal, og det kan du ikke nekte for din lille pjokkas, sa bestemor. Jeg ga meg til slutt. Dra i vei, sa jeg. Kos deg. Derfor var overraskelsen stor da hun ringte meg i forrige uke og fortalte at hun fortsatt satt i godstolen sin på Bøler. Jeg kastet meg på t-banen og stod i hennes innrøykede leilighet en halvtime senere.

Det var et grusomt syn som møtte meg. I bestemors Stressless med strikketøyet i fanget satt en diger rosin med redde øyne.

- Hvem pokker er du, spurte jeg forskrekket.

- Ser du ikke at jeg er bestemoren din, stotret en gråhåret kvinne med fullstendig bronsefarget hud.

I noen sekunder vurderte jeg i fullt alvor om jeg hadde rotet meg inn i eventyret om Rødhette og ulven. Jeg skjønte plutselig hvordan Rødhette må ha følt det. Jeg var på riktig sted, og snakket med noen som bar bestemors klær. Allikevel var det noe som ikke stemte. Etter en stund måtte jeg likevel gi etter for de redde øynene. Dette måtte da være bestemor. Jeg kokte en kaffe kanne til oss begge og spurte henne hva som hadde skjedd.

Hun fortalte gråtende at det hadde kommet en pakke med kremer i posten dagen før avreise, med et brev fra Bøler FrP der det stod at turen var avlyst. Tubene inneholdt selvbruningskrem, etter fargen i ansiktet til bestemor å dømme. Den stakkars gamle damen hadde rukket å smøre seg inn flere ganger om dagen i en uke. Kombinasjonen av overskuddshud og ukontrollert pigmentproduksjon gjorde illusjonen av tørket frukt komplett. Hun så ut som den typen rosin Christopher Sjuve ville ha brukt som hemmelig ingrediens i kjøttbollene sine.

Jeg var fortvilet, sint og ikke så rent lite forvirret. Jeg gjorde som de aller fleste av oss gjør når man føler seg litt rådvill hjemme hos gamle mennesker. Man forspiser seg på bridgeblanding.

- Men bestemor, hvorfor i alle dager sender Bøler FrP deg en pakke selvbruningskrem i stedet for å ta deg med til Syden, spurte jeg.

Bestemor tok en slurk av kaffekoppen. Jeg så på ansiktsuttrykket hennes at heller ikke hun helt forstod hva som hadde skjedd. Til slutt begynte den levende rosinen å snakke:      

- Det stod i brevet at FrP mente det var bedre å hjelpe oss der vi er.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.