DRAP: Fra denne broen over motorveien på Fyn i Danmark slapp noen en steinblokk på 30 kg mot en passerende bil. En kvinne omkom. Foto: Skjermdump Google Maps
DRAP: Fra denne broen over motorveien på Fyn i Danmark slapp noen en steinblokk på 30 kg mot en passerende bil. En kvinne omkom. Foto: Skjermdump Google MapsVis mer

Bølge av livsfarlige steinkast mot biler i Danmark: Kan være inspirert av tv-serie

Fremdeles ikke oppklart hvem som slapp en murblokk ned på motorveien og drepte en kvinne i august.

(Dagbladet): Danmark herjes av en bølge skremmende hendelser med steinkast mot biler som passerer under broer, skriver blant annet Jyllandsposten.

På drøye to uker er det meldt om minst ti episoder over hele landet.

Mandag ble en ambulanse under utrykning truffet av steiner kastet fra en bro i nærheten av Aalborg. Ingen kom til skade i ambulansen, som fraktet en hjertesyk pasient til sykehus. Flere vitner skal ha sett mellom tre og fem «unge mennesker» på broen.

Kvinne omkom

I august, før noen i Danmark snakket om en steinkastbølge, endte det fatalt:

30 KG: Dansk politi etterlyser info om de to steinene som ble sluppet fra en bro på Fyn i august. Foto: Fyns Politi
30 KG: Dansk politi etterlyser info om de to steinene som ble sluppet fra en bro på Fyn i august. Foto: Fyns Politi Vis mer

En tysk kvinne døde da bilen hun satt i sammen med ektemann og barn ble truffet av en 30 kg tung betongblokk som ble sluppet ned fra en bro over motorveien på øya Fyn.

Ektemannen ble alvorlig skadet. Ingen er siktet i saken, som nå etterforskes som drap.

Tv-serie trekkes inn

Nå går dansk politi ut med at en amerikansk tv-serie kan ha fungert som inspirasjon for den livsfarlige aktiviteten.

En tipser har fortalt at en lignende hendelse inntreffer i skrekkserien «Slasher», som har vært tilgjengelig på strømmetjenesten Netflix i både Norge og Danmark siden tidligere i sommer. Serien er opprinnelig produsert av kabelkanalen Chiller.

- I forbindelse med etterforskningen har vi blitt gjort kjent med en Netflix-serie som har en episode der en person kaster en betongblokk ned på en passerende bil, sier politikommissær Michael Lichenstein, som leder etterforskningen hos Fyn-politiet, til Jyllandsposten.

Det antas også at de senere steinkasthendelsene igjen er inspirert av oppmerksomheten som ble viet de første sakene.

- Vi kan ikke utelukke at noen har blitt inspirert av serien, på samme måte som de som utfører disse handlingene nå kan være inspirert av vår sak, sier politikommissæren videre.