Bølge av romaner om bøkenes magiske verden

Når slapp du deg sist løs i et antikvariat?

IVRIG TEGNER: Da Steffen Steffen Kverneland amputerte klassikere i Dagbladet hver søndag, lot vi ham gå berserk med kjøttøks i Cappelens antikvariat. I dag er antikvariatet blitt en ikke helt uvanlig kulisse i romaner som handler om fascinasjon for gamle, sjeldne bøker.
IVRIG TEGNER: Da Steffen Steffen Kverneland amputerte klassikere i Dagbladet hver søndag, lot vi ham gå berserk med kjøttøks i Cappelens antikvariat. I dag er antikvariatet blitt en ikke helt uvanlig kulisse i romaner som handler om fascinasjon for gamle, sjeldne bøker. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Magasinet Bokvennen feirer 25 års jubileum, og det er all grunn til å gratulere. Det fyldige og varierte jubileumsnummeret anbefales på det varmeste. Bladet er det tredje siste som blir redigert av mannen med det staselige navnet Gabriel Michael Vossgraff Moro.

I løpet av sin fire års redaktørperiode har han gjort Bokvennen mer smidig og moderne og innført en rekke spennende faste spalter. Samtidig har han videreført den folkeopplysende ånden bladet ble grunnlagt i av Jan M. Claussen i 1989, et blad som «skrives con amore — med kjærlighet — om bøker og tilliggende herligheter — og de er mange», som det het i den første lederen. Målet skulle være at Bokvennen — forlaget er i disse dager i sluttfasen i jakten på en ny redaktør — ble «et fotfeste for bokelskere».

Claussen døde i fjor høst, og i jubileumsnummeret trykkes hans artikkel «Å leve med bøker» fra 2001; en hengivelse til boka som fenomen, samtidig som den er en praktisk veiledning i kunsten å skaffe seg bøker, rydde plass til dem, ta vare på dem — og lese dem. Vi snakker om en kjærlighet til boka som gjenstand. Altså papirboka; den digitale boka eksisterer ikke i det universet Claussen skildrer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer