Norske Roar Uthaug regisserer Hollywood-film med Alicia Wikander

«Bølgen»-regissøren får snakke norsk under sin Hollywood-debut: - Sirkelen er sluttet

Norske Roar Uthaug overbeviste publikum både i inn- og utlandet med filmen «Bølgen». Nå er han hentet til Hollywood for å lage blockbuster med Oscar-vinnende Alicia Wikander i hovedrollen. 

HEADHUNTET TIL HOLLYWOOD: Regissør Roar Uthaug ble hentet til Hollywood etter sin suksess med filmen «Bølgen».
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HEADHUNTET TIL HOLLYWOOD: Regissør Roar Uthaug ble hentet til Hollywood etter sin suksess med filmen «Bølgen». Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Man har mer ressurser, men det er også mer politikk og diplomati, og flere som mener ting. Det er som en større bedrift, mens man i Norge er tettere knytta sammen, som en liten gründerfamilie, sier regissør Roar Uthaug til Dagbladet på telefon fra Cape Town.

Mannen bak filmer som «Fritt Vilt» i 2006 og fjorårets «Bølgen» ble headhuntet til Hollywood for å lage den nye «Tomb Raider»-filmen. Tidligere i år tok han med seg familien til USA, deretter England og Sør-Afrika, for å lage neste film basert på «Tomb Raider»-spillene.

Nå forteller regissøren villig om møtet med Hollywood på telefon fra Cape Town. Arbeidet er ikke er så ulikt det i Norge, bortsett fra at teamet han nå har er ti ganger så stort som det som lagde «Bølgen», og at han jobber mer.

- Det er ikke så mange timer i døgnet jeg ikke jobber. Når jeg er ferdig på settet i Sør-Afrika, våkner de i LA, og så er det å sette seg ned og sende mail, sier han.

Suksess med Bølgen

Den internasjonale muligheten kom etter at «Bølgen», Norges første katastrofefilmen, ble en seersuksess her til lands, og deretter fikk god mottakelse i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer