FIRE PRISER: «Bølgen» stakk torsdag av med hele fire Kanonpriser. Her fra premieren i friluft ved Vigeland-museet.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FIRE PRISER: «Bølgen» stakk torsdag av med hele fire Kanonpriser. Her fra premieren i friluft ved Vigeland-museet. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

«Bølgen» tok storeslem

«Bølgen» stakk av med hele fire Kanonpriser i kveld.

(Dagbladet): I kveld ble Kanonprisen arrangert i Trondheim under filmfestivalen Kosmorama. Prisen er filmbransjens egen, og hedrer det beste som er laget av norske filmer i fjoråret.

Åtte fagforbund stemmer har vært med på å stemme når de gjeve filmprisene i kveld ble delt ut. Filmwebs Kanonpris ble også delt ut, der publikum selv har stemt fram sin favoritt helt til siste tid i kveld.

Den internasjonalt anerkjente «Bølgen» ble årets store vinner, med hele fire priser. Det henholdsvis for beste produksjonsdesign, beste produsent, beste klipp og beste mannlige hovedrolle.

Hakk i hæl var «Louder Than Bombs», som kan smykke seg med tre Kanonpriser. Joachim Trier vant prisen for beste regi for filmen.

«Den tilfeldige rockestjernen» stakk av med kveldens kanskje største pris, Filmwebs Kanonpris. Den er stemt fram av folket.

Andre filmer som fikk priser torsdag var «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin», «Kvinner i for store herreskjorter» og «De nærmeste».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram