Arkitektur ved Mikael Godø

Boligmarkedet er tøft, men vi får de boligene vi fortjener

Skal vi bygge flere sentrale krypinn på 20 kvadrat, eller må vi tenke mindre markedsstyrt for å skape bomiljø vi kan være stolte av i framtida?

GJERRIG PÅ LYS: En av modellene på «Visning», som illustrerer det begrensede antall soltimer i Stiklestadkvartalet på Grønland. Foto: Mikael Godø
GJERRIG PÅ LYS: En av modellene på «Visning», som illustrerer det begrensede antall soltimer i Stiklestadkvartalet på Grønland. Foto: Mikael Godø Vis mer
Publisert

På den ene side kan man se det slik: Boligene våre blir trangere, mørkere og mindre fleksible. Du får stadig mindre for pengene, og det er sånn vi vil ha det. Gentrifisering og prisstigning er et tegn på utvikling og velstandsøkning. Hvis flere vil bo sentralt, må vi bygge smått, slik at flest mulig får en fot innafor. Slutt å klage. Bo på et kott, eller flytt til et sted der du har råd til å bo. Derfra kan du svette og slite deg oppover i bolig-hierarkiet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer