Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Boligmarkedet faller

«Min påstand er: Hadde mediene brukt like mye spalteplass og forsider på positive saker innen eiendom som de har brukt på negative og spekulative prosjekter, ville ikke Norge hatt den minikrisen de nå er inne i.

Jan H

«Dagbladet: «Så mye har leilihgeten din falt i verdi». Nettavisen: «Jubel for boligprisene. Nedturen i boligmarkedet er over». VG: «Mørk start på boligåret». Aftenposten: «Boligprisene opp 3 % i januar» Hva skal jeg tro på?? Hjelp meg, vær så snill!

En som baserer virkelig-

hetsoppfatningen på overskrifter. «Hva er problemet? I Oslo har boligveksten vært organisk (ekte verdiøkning gir over normal stigning i pris, enkelt og greit), prisene går noe ned nå på grunn av økte renter, men det er fortsatt en enorm middelklasse som surfer på høye og økende lønninger, null arb.ledighet og en industri som går så det griner mens den støtter olje og gasseksporten vår. Folk trenger tak over hodet, og jeg (som så mange andre i Oslo) trenger ikke selge selv om prisveksten avtar.

TBone

«Jeg tror det kommer til å bli et vanvittig krakk på boligmarkedet, der vi får priser på 10% av idag!

Kai

«Ja, og jorda er egentlig flat. Du eier ikke leilighet, skjønner jeg.

PE «Jeg trodde at prisveksten skulle fortsette for alltid. Jeg trodde at min leilighet på 50 kvm som var verd 500.000,- i 1995 og som er verd 2.000.000,- i 2008 ville bli verd 10.000.000 i 2015, 50.000.000 i 2030 og 100.000.000,- i 2050...osv....osv... Men jeg tok visst feil, og det gjorde nok eiendomsmeglerne også...

Jon

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media