DEBATT

Debatt: Boligpolitikk

Boligpolitikk for innbyggere, ikke for utbyggere!

Stadig flere betaler så mye i husleie til noen andre at drømmen om å kjøpe egen bolig aldri kan lykkes.

SOSIAL BOLIGBYGGING: Norge må følge etter land som Danmark, Tyskland, Nederland og England. Der er lovverket slik at man kan nekte utbyggere å bygge hvis de ikke inkluderer rimelige boliger og har prosjekter med en sosial profil, skriver innsenderne. Foto: Ihne Pedersen/Rødt
SOSIAL BOLIGBYGGING: Norge må følge etter land som Danmark, Tyskland, Nederland og England. Der er lovverket slik at man kan nekte utbyggere å bygge hvis de ikke inkluderer rimelige boliger og har prosjekter med en sosial profil, skriver innsenderne. Foto: Ihne Pedersen/Rødt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Til glede for dem som bruker bolig som spekulasjonsobjekt har boligprisene i Oslo vokst med hele 200 prosent de siste 15 åra.

Men de fleste av oss ser hvordan boliglånet spiser opp lønna. Stadig flere betaler så mye i husleie til noen andre at drømmen om å kjøpe egen bolig aldri kan lykkes. Derfor har det også blitt mer diskusjon om tiltak som gjør at folk med vanlige inntekter kan få seg en anstendig bolig.

Etter flere tydelige boligpolitiske vedtak om ikke-kommersielle boliger i Oslo de siste åra ble byrådet sin boligpolitiske sak i vår, skuffende lesing. Noen få pilotprosjekter uten oppstartsdato og ingen andre tiltak, betyr at fire år med venstresideflertall i Oslo ikke gir noen forbedring for vanlige folk på boligmarkedet. Det er altfor dårlig!

AP, SV og MDG sine pilotprosjekter skal hjelpe folk inn i en markedsdrevet boligsektor på markedets premisser. I praksis betyr det at disse løsningene vil skape nye problemer for framtidige boligsøkere.

Vi vil at boligpolitikken skal være et verktøy mot Forskjells-Norge. Rettferdig boligpolitikk krever et alternativ til det kommersielle boligmarkedet med skyhøye markedspriser, uansett om man leier eller eier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer