LEDER

Boligskatt er nødvendig

Boligpolitikken forlenger den økonomiske krisa.

Boligskatt er nødvendig
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Nedgangen i norsk økonomi fortsetter. Ifølge de siste anslagene fra Nav vil over 95 000 være arbeidsledige ved utgangen av året.

Hittil har ledigheten vært nært knyttet til nedgangen i oljeindustrien og tilgrensende næringer, men nå sprer det seg til resten av økonomien.

Norges Bank spår ytterligere vekst i arbeidsledigheten, også i 2017. Forbrukerne ser med rette mørkt på framtida til norsk økonomi.

I en slik situasjon er det behov for handling. Men grunnet feige politikere, som i en årrekke har unnlatt å gjøre noe med subsidiene av boligeierne, er Norges Bank forhindret fra å tråkke på gassen.

Den høye ledigheten skyldes altså ikke bare at den sittende regjeringa har brukt opp det meste av det finanspolitiske handlingsrommet på skattelettelser.

Den skyldes i større grad at regjering på regjering har unnlatt å ta tak i den største svakheten ved det norske skattesystemet, den manglende skattlegginga av eiendom. Og i regjeringens forslag til ny skattereform, er det gjort lite for å fikse feilen. Det gjør framtidige nedturer verre enn de trenger å være.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer