DEBATT

Debatt: Boligpolitikk

Boligskatt og flukt fra Ap

Økt boligskatt på allerede dyrt betalte og høyt beskattede boliger går ut over vanlige lønnsmottakere.

RAMMER BYENE: Når Arbeiderpartiet går inn for å øke skatten på egen bolig, rammer det ikke minst folk i byene, der boligprisene i utgangspunktet er høye og stiger raskt, skriver innsenderen. Her byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
RAMMER BYENE: Når Arbeiderpartiet går inn for å øke skatten på egen bolig, rammer det ikke minst folk i byene, der boligprisene i utgangspunktet er høye og stiger raskt, skriver innsenderen. Her byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Kjøp av bolig er den største investeringen folk gjør i Norge. Tre av fire, eller vel 70 prosent av norske husholdninger skaffer seg egen bolig. I tillegg gjør oppgradering og vedlikehold merkbare innhogg i folks økonomi.

Når Arbeiderpartiet går inn for å øke skatten på egen bolig, rammer det ikke minst folk i byene, der boligprisene i utgangspunktet er høye og stiger raskt. I verste fall kan høy boligskatt presse folk, for eksempel de som blir enslige og får dårligere betalingsevne, ut av boligene sine.

Boligeierne opprettholder og vedlikeholder mye av boligmassen i Norge. Økt skatt på bolig rammer vel 70 prosent av befolkningen midt i hjerterota, i den langsiktige satsingen mange familier gjør på å få egen bolig, og dermed økt trygghet, frihet og bedret levestandard.

Boligformuen i landet er jevnere fordelt blant folk enn annen formue. Det å eie egen bolig er med på å redusere de ulikhetene som skapes av annen formue, påpeker sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS (september 2019).

Arbeiderpartiet har bidratt til jevn vekst og fordeling i landet. Men økt boligskatt på allerede dyrt betalte og høyt beskattede boliger, går ut over vanlige lønnsmottakere. Det gjelder ikke minst i byene, der inngangen til boligmarkedet blir stadig trangere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer