DEBATT

Debatt: Standup

Bøllene Tusvik og Tønne

Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne latterliggjør, trakasserer og raljerer uten hensyn, på tidvis syltynne grunnlag, og ofte totalt ut av proporsjoner. Det er på tide at de sier unnskyld.

MORALSK?: Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne sier de følger sitt «moralske kompass». Det er en dårlig idé, skriver innsenderen. Her er de to før Gullruten 2017 i Grieghallen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
MORALSK?: Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne sier de følger sitt «moralske kompass». Det er en dårlig idé, skriver innsenderen. Her er de to før Gullruten 2017 i Grieghallen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg er lei. Jeg er drittlei av at Tusvik og Tønne gjennom sine podkaster framstiller vår bransje, altså standup miljøet, som noe den ikke er; hjerteløs, kynisk, humørløse og, ironisk nok, usedvanlig lettkrenka.

At de latterliggjør, trakasserer og raljerer uten hensyn, på tidvis syltynne grunnlag, og ofte totalt ut av proporsjoner. Det er på tide at de sier unnskyld.

Siste mann ut er selvsagt Truls Svendsen, som de hudfletter fordi han på Lindmo siterte en vits av Jerry Seinfeldt som om den var sugd av eget bryst.

Og for at dette ikke skal framstå som totalt meningsløst for alle som ikke jobber med standup: Det er en forholdsvis knallhard indre justis blant standupkomikere i alle land om at man ikke stjeler vitser fra hverandre. Og regelen praktiseres strengt. Tidvis parodisk strengt. Men det er en bra regel. En selvskreven vits, som en sang eller en roman, er et åndsverk det ligger timer med arbeid bak, og skal derfor ikke stjeles. Og det burde ikke Truls ha gjort når han sitter som gjest og selger sitt eget standupshow.

Nå er imidlertid ikke Truls standupkomiker, og har neppe med viten og vilje brutt reglene. Da ville han i tilfelle rappet en mindre kjent vits, som ikke var skrevet av verdens mest kjente komiker. Truls har vært sløv og burde med en enkel setning anerkjent opphavsmannen bak en usedvanlig velskreven vits. Men det er alt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer