Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Kjøtt, helse og klima

Bollestad er folkehelsefiende. Nå må Listhaug reagere!

Når landbruks- og matministeren fra KrF hevder at «nordmenn spiser for lite sau», og oppfordrer kjedene til å fremme salget, motarbeider hun folkehelsen.

VI SPISER MINDRE KJØTT: Staten har ikke reagert på trendene i samfunnet. Det er verken forbrukernes eller kjedenes ansvar, å rydde opp etter statens hodeløse politikk, skriver innsenderen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VI SPISER MINDRE KJØTT: Staten har ikke reagert på trendene i samfunnet. Det er verken forbrukernes eller kjedenes ansvar, å rydde opp etter statens hodeløse politikk, skriver innsenderen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Meninger

Statistikken viser at kjøttforbruket faller andre år på rad, og sauekjøttlagrene har vært sprengt i fem år. Lavere kjøttforbruk er en sunn trend, fordi ifølge Helsedirektoratet spiser halvparten nordmenn allerede helseskadelig mye rødt kjøtt, og hele 80 prosent nordmenn spiser for mye dyrefett.

Det er staten som har gjort feil og ikke reagert på trendene i samfunnet. Det er derfor verken forbrukernes eller kjedenes ansvar, å rydde opp etter statens hodeløse politikk.

Nok at staten har ranet oss gjennom milliardsubsidiene til landbruket, der bare mindre enn ti prosent går til produksjon av frukt, grønt og korn, og over 90 prosent – til kjøtt, egg- og meieriproduksjon.

Vi vil høre hva Sylvi Listhaug, eldre- og folkehelseminister, tenker om dette, at Bollestad både motarbeider folkehelsen og ber nordmenn og næringslivet til å rydde opp?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media