Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bollywood blir sexy

Trange tider har fått Bollywood til å åpne øynene for eldgamle knep.

Fredag hadde filmen «Khwaish» («Begjær») premiere i India. Filmen lovet på forhånd et vovet innhold og oppnådde en voldsom hype lenge før den ble vist.

Tung klining

Filmen inneholder ikke mindre enn 17 kyss og opptil flere bikinikledte damer. Det rapporteres til og med at helten i en scene ser sitt snitt til å tafse på heltinnens bryst. Men nøyer seg med ett av dem. Resultatet er at folk har gått mann av huse for å få med seg den indiske varianten av spekulativ filmsex.

I den med vestlige øyne puritanske indiske filmindustrien, Bollywood, har slike scener hittil vært unngått. Helten har nøyd seg med å synge og danse for vise hvor glad han er i dama si, mens klassisk klåing med mer har blitt overlatt til Hollywood og Europa. Selv de 17 kyssene «Khwaish» er en dramatisk økning fra null.

Skal snu tap

Filmen har gått for fulle hus siden premieren, melder CNN. «Utsolgt»-skilter pryder veggene til fornøyde kinoeiere, og folk står i lange køer for å få billett.

Indias filmindustri er verdens største med sine seks millioner ansatte. Men det har begynt å gå nedover med inntjeningen. Av 132 filmer som ble lansert i fjor, gikk hele 124 med tap. Fulle kinosaler har vært sjeldne, som regel blir bare 30-40 prosent av setene utsolgt.

Det er dette som nå har fått filmprodusentene til å ty til eldgamle salgstricks. De behøvde ikke å se utenlands for å oppdage hva som falt i smak. De få filmene som gikk med overskudd i fjor, var nesten utelukkende de få som beveget seg mot kanten av det moralsk tillatte.

- Er det noen som tror at dagens jenter ikke kysser. Hva er dette å bråke for, spør skuespillerinnen Mallika Sherawat, og mener filmen heller gjenspeiler virkeligheten, mer enn å bedrive spekulasjon.

<B>I KØ FOR Å SE KYSS: </B>En uinteressert dame passerer forbi en filmplakat av «Khwaish» i Bombay. De fleste andre står derimot i kø for å se den.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media