Bollywoods Oscar-kveld

Indisk filmbransje valgte å arrangere den første internasjonale indiske filmprisutdelingen ikke i India, men i London.

Lørdag var Millennium Dome i London fyllt til randen av superstjerner fløyet inn fra Bollywood i India. Den indiske filmindustrien er verdens nest største filmsenter etter Hollywood, og selger 800 millioner kinobilletter i året. Galla-feiringen sist helg var en måte å øke respekten for indisk film på. Arrangørene ville med plasseringen vise den indiske filmindustriens økonomiske betydning ikke bare i India, mens også i vesten, skriver Reuters.

Vinnerne

Vertinne for prisutdelingen var den regjerende Miss World, India's Yukta Mookhey. «Hum Dil De Chuke Sanam» eller «I've given my Heart Love» vant prisen for beste film. Prisen for beste skuespiller gik til Aishwarya Rai for sin prestasjon i den samme filmen. Sanjay Dutt, fikk prisen for beste skuespiller i filmen «Vaastav». Den kinesiske superstjernen og kampsport-kunstneren Jackie Chan fikk hedersprisen for livslang innsats i den asiatiske filmindustrien.

Filmer fra Bollywood er heller ikke ukjent her i Norge. I Oslo arrangerer Oslo kinematografer og kulturslottet Soria Moria jevnlige visninger av ferske filmer direkte fra Bollywood.

VAKKER VINNER: Aishwarya Rai vant prisen for beste kvinnelige skuespiller.