Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Bombe-Kims ultimate sikkerhetsgaranti er trusselen om at naboland kan få en atomrakett i hodet

Et atomvåpenkappløp truer i Øst-Asia. I Trumps tid.

ALLTID BEREDT: Nord-Koreas leder Kim Jong Un holder stø kurs mot et kjernefysisk rustningskappløp. Foto: REUTERS/KCNA/Files/NTB/Scanpix
ALLTID BEREDT: Nord-Koreas leder Kim Jong Un holder stø kurs mot et kjernefysisk rustningskappløp. Foto: REUTERS/KCNA/Files/NTB/Scanpix Vis mer
Meninger

USAs nyvalgte president Donald Trump har krevd at allierte blar opp og betaler for seg, for å nyte godt av USAs sikkerhetsgarantier. Dette slår mest dramatisk ned i Øst-Asia. Grunnen er at der holder den nordkoreanske diktatoren Kim Jong-un til. Han har i flere år skremt sine naboer med å prøvesprenge atomladninger, og skyte ut ballistiske raketter som lett kan nå nabolandene Japan og Sør-Korea, og etter hvert USAs vestkyst.

Bare dager før det amerikanske valget skjøt Kim ut sin siste rakett, den femte på to måneder. I september sprengte han Nord-Koreas femte atomladning. Alt for å teste teknologien, og fortelle omverdenen om at han stadig nærmer seg målet, nemlig atomstridshoder som er eksplosive og små nok til å kunne festes på en missil som kan treffe der han vil. Ingen skal føle seg sikre; Nord-Koreas ultimate sikkerhetsgaranti er trusselen om at naboland kan få en atomrakett i hodet.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?