Bombe mot Grand Prix-favorittens hus

Svensk-greske Elena Paparizou er blant favorittene til å vinne Melodi Grand Prix. Forrige uke eksploderte en bombe i gården hennes i Stockholm.

Elena Paparizou og Nikos Panagiotidis utgjør popduoen Antique. Selv om begge er født og oppvokst i Sverige, stiller de for Hellas i Grand Prix. Begge har greske foreldre.

Men forberedelsene til finalen har ikke vært de beste for Elena.

Leiligheten hennes fikk store skader da en dynamittladning eksploderte utenfor hennes bopel på Södermalm i Stockholm i forrige uke. Mens hun var i studio og jobbet med en ny plate, oppdaget hun tilfeldigvis at hun hadde 20 ubesvarte samtaler på mobiltelefonen sin.

- Alle telefonene var fra en kompis. Da jeg besvarte telefonen, spurte han meg om alt var i orden. Jeg skjønte ingen ting. Senere forklarte han hva som hadde hendt, sier hun til den svenske avisa Expressen.

Dynamitt

En dynamittladning hadde blitt plassert i brevsprekken i leiligheten overfor henne. Leiligheten ble totalskadd, og Elenas leilighet fikk også skader.

- Jeg fikk sjokk da jeg fikk beskjeden. Gud, tenk om bomben var rettet mot meg, og blitt plassert ved feil leilighet ved en misforståelse, sier hun.

Da hun kom til leiligheten så hun glassplinter overalt på gata og i bakgården.

- Jeg nølte med å gå inn i leiligheten, og ringte politiet som hjalp meg, sier hun.

Vil flytte

Politiet i Stockholm bekrefter at de etterforsker hendelsen, men foreløpig er ingen arrestert for ugjerningen. Etter attentatet har Elena ikke tort å bo i leiligheten, og har overnattet andre steder.

- Jeg planlegger å flytte så fort som mulig, fastslår hun.

Hun våger ikke å tenke på hva som kunne ha skjedd hvis hun hadde vært hjemme da bomben detonerte.

- Det føles som om jeg hele livet har hatt en skytsengel som har passet på meg, betror hun til Expressen.

Hvorvidt skytsengelen slår til på lørdag og gir Hellas sin første seier i den fjernsynsoverførte musikkfesten gjenstår å se. Kommentatorer spår at Elena og Nikos gjør det bra, og de enkelte regner dem som blant favorittene til å nå helt til topps.

BOMBET: Bygården til Grand Prix-favoritt Elena Paparizou ble utsatt for et bombeattentat.