Bombealarm på Roskilde

Festivalcampen stengt etter mistenkelig funn.

OMRÅDET EVAKUERT: Flere hundre festivaldeltakere ble i formiddag evakuert fra festivalområdet etter at politiet fikk melding om funn av en bombeliknende gjenstand på den midlertidige togstasjonen i Roskilde. Omkring 20 MMS-foto: HELGE BRO MATLAND
OMRÅDET EVAKUERT: Flere hundre festivaldeltakere ble i formiddag evakuert fra festivalområdet etter at politiet fikk melding om funn av en bombeliknende gjenstand på den midlertidige togstasjonen i Roskilde. Omkring 20 MMS-foto: HELGE BRO MATLANDVis mer

||| (Dagbladet.no): Deler av campområdet på Roskilde er stengt etter at dansk politi fant i formiddag en bombeliknende gjenstand i nærheten av festivalområdet.

Ifølge politikken.dk ble gjenstanden funnet på en togstasjon like ved festivalområdet i halv tolv-tiden i dag.

Gjenstanden består av en rekke rør og ledninger.

- Det ble funnet en pakke med tre rør og noen ledninger på stasjonen. Vi har tilkalt bombespesialister som skal ta seg av det. Det viser seg forhåpentligvis å være ingenting, sier operasjonsleder ved Midt- og Vestsjællands politidistrikt til DR.no.

I mellomtiden er teltområdet West Camp og den midlertidige togstasjonen Roskilde Festivalen evakuert og sperret av.

Sperret av
Det musikalske programmet på Roskilde starter først på torsdag.

Festvialcampen åpner derimot allerede i dag.

Flere tusen festivalgjengere forventes å ankomme campen i løpet av dagen.

Helge Bro Matland som befinner seg på festivalcampen forteller til Dagbladet.no at flere hundre mennesker har blitt evakuert fra omkring 20 teltkvartaler.

- Det er brannvesenet og politiet til stedet. Vi har fått beskjed om at det er funnet en bombeliknende gjenstand og området er sperret av.

Togene står
For å få unna alle festivalgjestene, har Danske Statsbaner (DSB) opprettet en egen togstasjon like ved campområdet.

På nåværende tidspunkt er stasjonen stengt, mens bombetrusselen undersøkeses.

DSB anslår at det vil ta omkring to timer til togtrafikken kan starte igjen, hvis den bombeliknende gjenstanden viser seg å være ufarlig.