Bombeattentat mot Mikael Wiehe

Den kjente svenske artisten og sangeren Mikael Wiehe ble utsatt for et naziattentat natt til i går. - Jeg er ikke redd, jeg er opprørt, sier Wiehe.

Den svenske artisten har flere ganger den siste tida blitt utsatt for trusler om vold. Men gårsdagens bombeeksplosjon utenfor hjemmet hans er det første alvorlige anslaget mot artistens liv.

Samtidig som sprengladningen eksploderte utenfor huset til Wiehe ropte noen 'Sieg Heil' og forsvant. Rett etter attentatet ringer noen som utgir seg for å være medlem i en nazistisk organisasjon til politiet og sier at de dessverre ikke klarte å drepe Wiehe. De håpet på bedre lykke neste gang.

- Noen vil skremme meg

I et brev til svenske aviser og medier valgte Wiehe å gå ut med truslene fra nazistene.

'Jeg er punktmarkert. Noen vil skremme, true og kneble meg. Jeg er ikke redd, jeg er opprørt' skriver Wiehe ifølge Aftonbladet. Han fortsetter: 'Jeg vil hverken la meg skremme eller kneble'.

Dette er andre gangen på kort tid at Wiehe trues på livet.

- En morgen hadde noen tegnet en jødestjerne på porten min, og skrevet 'Mikael Wiehe landsforræder'.

Flere utsatt

Artisten vil ikke si hva han vil gjøre for å bedre sikkerheten sin.

- Foreløpig har jeg ikke satt iverk sikkerhetstiltak, men det kommer jeg til å gjøre. Hva de er vil jeg naturligvis ikke si, sier han til Aftonbladet. Han avslører at det fins mange andre i hans bekjentskapskrets, sågar andre kjente artister som er utsatt for liknende trusler.

- Det stemmer, men det kan jeg ikke fortelle om, det får de gjøre selv. De har sagt det til meg i fortrolighet.

TRUET PÅ LIVET: Mikael Wiehe ble utsatt for et bombeattentat, men ingen gjerningsmann er pågrepet.