- Bombene i London er Bushs feil

Chris Cornell og Audioslave dro rett til Storbritannia etter konserten i går.

KRISTIANSAND (Dagbladet.no):  - Jeg er en konspirasjonsteoretiker og det er fryktelig å si det, men bombene i London passer perfekt inn i George Bush sin plan om å holde hele verden i frykt, mente Audioslave-bassist Tim Commerford da Dagbladet møtte dem før Quart-konserten i går.

Vokalist Chris Cornell nikket ivrig.

- Stormens øye

- Rent politisk er dette det beste som kunne skje Bush. Jeg håper at Londons befolkning kommer til skjønne at dette egentlig er hans feil, at det er en direkte konsekvens av at USA fortsatt har militære i Irak, mente Cornell.

Rett etter Quart-konserten i går kveld, skulle gutta fly videre til Storbrittania.

- Det blir som å komme til stormens øye, trodde Chris Cornell.

Ny giv til gamle låter

Da Tom Morello, Tim Commerford og Brad Wilk fra Rage Against The Machine hanket inn Soundgarden-vokalist Chris Cornell og dannet Audioslave i 2001, tok de med seg det politiske engasjementet bandet var kjent for.
 
Sammen har gutta gitt gamle låter en ny giv. På Roskilde-konserten i forrige uke fortalte Cornell publikum at Audioslave spilte den beste versjonen av Soundgarden-låta «Outshined» han noen gang hadde hørt.

- Slik er det med mange av de gamle låtene. Det blir bedre fordi det blir annerledes. I Soundgarden var jeg ofte misfornøyd med bandet, men i bunn og grunn var jeg mer misfornøyd med meg selv. Nå lever jeg et helt annet liv, røyker ikke, drikker ikke og bruker ikke dop, fortalte Cornell.

Commerford var enig at bandet fungerer bra sammen.

- Når jeg spiller Chris sine gamle låter føler jeg ofte at de blir en del av meg. Særlig «Spoonman». Når jeg er på scenen så er det jeg som er Spoonman, lo han.

OVERSÅ FESTEN: Chris Cornell stod på balkongen og kikket på Dagbladets fest i går kveld. Til venstre står trommis Brad Wilk. Foto: FRANK KARLSEN
OVERSÅ FESTEN: Chris Cornell stod på balkongen og kikket på Dagbladets fest i går kveld. Til venstre står trommis Brad Wilk. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer