Bomber i Budapest

Den tiende filmen om Varg Veum er en positiv overraskelse med internasjonalt tilsnitt.

NUMMER TI: Trond Espen Seim og Ane Dahl Torp i den ferskeste Veum-filmen.
NUMMER TI: Trond Espen Seim og Ane Dahl Torp i den ferskeste Veum-filmen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Filmen heter «I mørket er alle ulver grå» og handler om Varg som jager en mann ved navn Ullven. Men det betyr ikke at du bør se «Killer Elite» i stedet. Ikke denne gangen.  

Det åpner med knatrende urban krigføring i Afghanistan, fortsetter med en skitur ned spektakulære vestnorske fjell, før en massiv eksplosjon på et våpenlager utenfor Bergen drar Veum (Trond Espen Seim) inn i en ny intrige. Dessuten foregår halve filmen i Budapest. Dette er nye toner fra Veum-samlebåndet, som på sine ni forsøk har gitt oss krim av varierende kvalitet.  

Afghanistan I Gunnar Staalesens roman fra 1983 trekkes trådene tilbake til siste verdenskrig og nazister som fortsatt er aktive. Regissør og manusforfatter Alexander Eik har, sammen med Trygve Allister Diesen, oppdatert historien til å dreie seg om en gruppe norske ISAF-soldater som har drevet lyssky virksomhet i Afghanistan.  

Når Veums gamle venn Even Nymark (Jon Øigarden) mistenkes for eksplosjonen på våpenprodusent Armakons lager, skjønner privatdetektiven at noe er galt. Spørsmålet er om Veums mistanker fører ham i riktig retning. En elitesoldat ved navn Ullven (Jonathan Espolin Johnsen), er hyret av Armakon som ryddegutt og Veum følger sporene til Budapest.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer