Bomber og testosteron

Den russiske generalen Aleksandr Kodorof kjører intetanende mot Iran med atomvåpen i bagasjerommet, idet han mottar en telefon fra George Clooney, eh, Tom Devoe. «Hi, Alec,» sier George. Karslig type. Karslig film, også. En testosteronbombe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Var det mulig for filmer å ha skjeggvekst, ville «Fredsmegleren» vært langt over den moteriktige tredagersgrensen - så råbarsk og bråkjekk er tonen i Mimi Leders actionthriller om våre venner amerikanernes heltemodige jakt på stjålne atomvåpen. Og du store all verden, bombene er i hendene på gale russere og enda galere serbere.

Det begynner med en atomeksplosjon i Uralfjellene. I USA er de som vanlig i årvåken beredskap, spesielt leder for våpensmuglergruppa, Julia Kelly (Nicole Kidman), og nevnte oberst Tom/George, som sammen finner ut at det dreier seg om en terrorhandling og tyveri av verste sorts bomber. Med en handlekraft utelukkende forbeholdt amerikanere skrides det til verket over en lav sko. «Let\'s rock,» som George sier det - pængpæng.

Og Nicole, da - snakk om sløsing med talent - der hun ytrer de bevingede ord om at hun slett ikke er redd for han som stakk av gårde med ti atomvåpen, bare han med det ene. Det er denne ene, mannen fra Sarajevo, det dreier seg om på slutten. Og så vi ikke antydning til skjeggvekst også hos Nicole, der hun skrek «Skyt! Skyt!»?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer